globalmoto_duben_nolan




Kontrolka oleje

  • 0

    25.10.2023 od jkb3215

    Zdravím pánové, u mého BMW se objevil celkem zajímavý problém. Když ho nastartuju ráno za studena, trvá docela dlouho, než zhasne kontrolka oleje, dřív zhasla max do 2-3 vteřin, teď to trvá klidně i cca 5 vteřin a víc. Když startuji za tepla, tak zhasne rychle, ale stejně jí to trvá déle než dřív, a když zahřátý motor vypnu přes killswitch, a nechám zapnutý klíček, tak se kontrolka rozsvítí taky až po cca 5 vteřinách, co už motor neběží, dřív se rozsvítila vždycky hned. Navíc dnes ráno po ujetí cca 6 kilometrů od nastartování mi kontrolka za jízdy problikla, ale než jsem stihnul cokoliv udělat, tak hned zase zhasla, a po zbytek cesty se už nerozsvítila. Množství oleje bylo samozřejmě to první co jsem kontroloval, a tam problém není. Mám největší podezření na čidlo, ale rád bych znal i názory zkušenějších :)

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (2)
  • 0

    27.10.2023 od JwKS_Pavel

    U těchhle rotaxů umělo čidlo odejít, setkal jsem se s tím. Nicméně jistota ja kontrola tlaku čerpadla měřákem. Pozdější zhasínání při studeném ránu může být daný teplotou, ale rozdíl nebude velký. Za jízdy se rozsvítit nesmí. V manuálu je tlak při otáčkách a teplotě. Připoj manometr a hned víš.

    Doplněno:

    realoem.com tam najdes ci su diely zhodne

    1.11.2023 od SimplyGreen

    Díky za tip, jen tak mimochodem, je to čidlo stejný jako u F650 GS? Koukal jsem na něj, a u žádného jsem nenašel, že by bylo vyloženě určeno pro F650 ST

    28.10.2023 od jkb3215

    Doplnit odpověď

  • 0

    27.10.2023 od Hydropes

    Čidlo buď po smrti, nebo se ti tam dostal drtek do té dírky čidla...
    A ještě koukni na konektor čidla...jestli tam není studeňák...

    Doplněno:

    Díky, konektor zkontroluju, je klidně možné že bude zoxidovaný (jezdím i v dešti)

    28.10.2023 od jkb3215

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist