bmw_r1300gs_cartec




Výměna rozvodového řetězu

  • 0

    27.7.2023 od JardaZ.

    Jak na výměnu rozvodového řetězu na SH 125/150? Lze řetěz snýtovat až po nasazení nebo je vždy vcelku? Pokud je vcelku, tak se musí vypustit / sundat chladič a celý startér / zapalování. Tady je potřeba stahovák snad s levým závitem.

    Doplněno:

    Standardne se rozvodovy retizek meni u motoru s velkym najezdem pri vymene pistu, ventilu, valce, samotny retez se zpravidla nemeni, prave proto, ze to vyzaduje sundat hlavu a setrvacnik a kdyz uz se to dela, tak se to udela vsecko pri jednom.

    Hlucny retizek muzebyt opotrebenim, alemuze to byt spatnou funkci napinaku a v tom pripade ti vymena nepomuze. Osobne bych ho vymenil jen, kdyby byly preskocene rozvody o zub nebo bylo podezreni na nejakou predchozi zavadu s rozvodama. pripadne pokud by byla patrna vule v jednotlivych clancich, pak neni na co cekat.

    28.7.2023 od robfor

    Brazilec to řeší tady:



    Ale na motoru ve skůtru to je ještě náročnější.

    28.7.2023 od JardaZ.

    Skutr zatím absolvoval 84 tkm, zejména když je motor v zápřahu tak je něco hlučné, u jiných modelů značky už se s výměnou počítá (CX 500).

    28.7.2023 od JardaZ.

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (1)
  • 0

    27.7.2023 od robfor



    Kuk na video, kolem 10:17

    Ano, rozvodovy retizek je vzdy v celku, nenytuje se na motoru.
    Ano, musi se sundat setrvacnik. Na sundani setrvacniku je potreba stahovak, nebot je namontovanna kuzelovem konusu a po povoleni matky stale drzi. Zavit je normalni, utazen doprava, pokud nekecam..., podivej se na zavity, co lezou z matky.
    Bez toho stahovaku to nejde udelat. Pri praci je potreba pouzivat momentovy klic a predepsane utahovaci momenty. Proc chces menit ten retizek ? Zda se ti vytahany ? Je hlucny ? Preskocily ti rozvody ?

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist