bmw_r1300gs_cartec




výkon chopper

  • 0

    11.11.2022 od Reptail

    Ahoj,
    mohl by mi někdo vysvětlit krátce a polopaticky jak se to má s výkonem motoru? Vybírám větší chopper či cruiser pro cestování ve dvou. Přitom bych rád aby byl lehce ovladatelný(žádný koráb). Kromě krátkých výletů plánuji i zahraniční výlety ve dvou. Teď mám Intruder 800 a jsem spokojený. Bohužel pro dva to moc není. Při výběru jsem koukal na kW ale bylo mi řečeno ať koukám spíš na kroutící moment. Něco jsem načetl ale nejsem si jistý. Takže je na to nějaká jednoduchá poučka?
    Díky

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (4)
  • 0

    11.11.2022 od Norik

    ano , obsah ničím nenahradíš

    Doplněno:

    Upravil bych toto sdeleni na objem. Obsah je plosna velicina.

    11.11.2022 od Honza-1400

    Doplnit odpověď

  • 0

    11.11.2022 od krokoš

    Čau, no poučka znie: Výkon = Moment krútiaci X otáčky. Čiže ti radili správne u choperov potrebuješ Mk, výkon naženieš otáčkami.

    Doplnit odpověď

  • 0

    11.11.2022 od KAWAHAB

    Zvážil bych i rovnici chopper či cruiser + velký motor = nemotorná harmara.. Lehká ovladatelnost,manipulace nenávratně mizí.. O krizovém manévru např. na brzdy nemluvě

    Doplnit odpověď

  • 0

    12.11.2022 od stnd

    Prosimtě to je věc těžko popsatelná tabulkou. Některá motorka s podobnými parametry jde za plynem jak píchlá svině a jiná ne. Vůbec nejde jen o špičkové (maximální) hodnoty, ale taky o průběh.
    Ano, základní poučka říká že objem přinese točivý moment. Točivý moment = síla. Výkon potřebuješ na vysoké max. rychlosti. S malým výkonem muže mít motorka sílu na zrychlení a při zátěži, ale nepojede rychle.
    Ale když přejdeš z osmistofky na něco přes litr a bavíme se o motocyklovém motoru podobného stáří nebo mladším, tak nějak se nemůžeš splést.
    Baví mě ty kidy o obsahu a objemu. Dřív se normálně velikosti objemu motoru říkalo obsah, někteří diskutéři buďto v té době četli Sluníčko nebo byli na houbách. A to nejsem tak starej :)

    Doplněno:

    točivý moment přinese zdvih pístů, větší než vrtání....tedy "nadčtvercový: motor

    13.11.2022 od CRF1000

    ano, TOČIVÝ moment je správně....nikoliv kroutící

    13.11.2022 od CRF1000

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist