globalmoto_kveten




klínky a centrální stojan

  • 0

    19.5.2022 od elvis78

    Zdravíčko,
    než se najde čas a začnu se v tom hrabat, mám dva dotazy:
    šlapky jsou na klínek jako u kola nebo ne? Já že obě se nám začaly šmrdlat, pokud je tam klínek je speciální zvl nebo klasika jako na kolo?

    Dále se nám vylomil stojan z rámu, na jedné straně. Je to asi součást rámu, takže to bude asi na svářečku, že?
    děkuji za odpovědi. Babetta je synka ale je ještě ,moc mladej.....

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (1)
  • 1

    19.5.2022 od Milos1

    Systém uchycení klik na šlapací hřídel je "cyklistický". Ono to chce rozebrat a podívat se. Buď jsou omačkané klínky, nebo plošky pro klínky na šlapacím hřídeli. Ve vzácných případech také může být vymačkaný otvor v klice. Opotřebené je třeba vyměnit. Žádná raketová technika. I kdybys vyměnil všechny vyjmenované díly, dostaneš se na částku 600-700,-Kč. Vylomené uložení stojanu z rámu se bez svářečky neopraví. Při tom je ještě zapotřebí zkontrolovat stav dorazu stojanu na rám. Babetta má na stojanu mít zadní kolo nad zemí kvůli startování. Kdybys ses o opravách Babett chtěl něco dozvědět, doporučuji:
    https://www.nasevojs...ovace-opet-s-usmevem
    To co popisuješ jsou prkotě, ale třeba spojky, už jsou věc složitější

    Doplněno:

    většinu se vždycky ptám, než se v něčem hrabu, spojka motorky, variátor skútru a jeho válečky atd. Je to taková zárověň i psychycká přípravka. Dík za odkaz. Synek se dneska vrací ze školy v přírodě tak ho instruuju a případně na to vlítnu mezi směnama o víkendu. Za odkaz díly. Spojek se nebojím :_)

    20.5.2022 od elvis78

    Doplnit odpověď


Otázka je již vyřešena.


TOPlist