bmw_r1300gs_cartec




Nepresny palivomer

  • 0

    13.10.2019 od ixoixo

    Ahojte, stretli ste sa uz s tym, ze palivomer na Burgman 400 (2016) ma vyraznejsiu odchylku?
    Moj pri poslednej stvrtine, bliziac sa k cervnemu polu, ma v nadrzi este 5.5 litra, t.j. 41 percent paliva. Pri rucicke uplne na nule bolo v nadrzi este 2.5 litra paliva.
    Doteraz som mal starsieho Burgmana 200, kde palivomer zobrazovat realne hodnoty.
    V manuali je popisany len postup na obnovu nuloveho bodu ruciciek pristrojov. Nulovy bod, aj maximalny bod su vsak v poriadku. Obavam sa, ze nieco ako kalibracia rucicky cez diagnostiku neexistuje... Neviete nahodou o takejto alebo podobnej moznosti?

    Doplněno:

    Rovno sa tak da "skalibrovat" cez posun rucicky aj tachac - ma odchylku smerom hore viac nez 10 percent. Konieckoncov, tachac som si takto "skalibroval" aj na Burgoši 200. :)

    16.10.2019 od ixoixo

    Po par dnoch som nazbieral tieto mozne riesenia

    - Vytiahnut z nadrze palivo, vytiahnut cerpadlo s plavakom, doplnit do nadrze 3.3 litra paliva, drot plavaka ohnut tak, aby rucicka ukazovala presne na poslednu stvrtinu;

    - Vymontovat pristrojovku a rucicku palivometra posunut na jej oske o potrebny uhol vyssie. Pri plnej nadrzi vsak potom bude ukazovat vyraznejsie nad planu nadrz - s tym sa ale da zit.

    16.10.2019 od ixoixo

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (2)
  • 0

    14.10.2019 od OndraF

    Ahoj, mám to tak nějak podobně. Asi je to bezpečnostní opatření, když už tam zapomněli dát nějakou kontrolku. Ale už jsem taky zůstal viset, když jsme se na to spoléhal moc dlouho

    Doplnit odpověď

  • 0

    18.10.2019 od tomcruise77

    Hoši, koukejte před sebe na silnici a neřešte ptákoviny.
    Když to máte tak dobře změřené, tak prostě tankujte až budete na nule s pocitem že kdyby náhodou byla benzinka zavřená tak dojedete v klidu do vedlejší vesnice. Nebydlíte snad v Rusku, že je benzina co 1000 km. A výrobce určitě nepočítal s tím, že za jízdy bude motorka pouze ve svislé poloze, ale že bude i nakloněná, tudíž když se pohrajete s plovákem, sice vám bude ručička ukazovat přesně, ale v zatáčce vám to zdechne.
    Mnohem větší problém je absence kontrolky mazání, to už je průser a to by jste měli řešit.
    Užívejte si svoje stroje a kolama dolů.

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist