globalmoto_duben_nolan





Téma: Jedlo pripravene na varici
 
21.5.2010 v 09:25
Ahojte,
doteraz sme sa na dovolenkach stravovali suchou stravou, cize sme zasli do supermarketu a kupili pecivo, salamu, pasteku, atd...vecera/obed v restauracii nehrozi kazdy den, pretoze ceny, vsak viete
Na narodeniny som dostala varic a tak ma zaujimaju nejake "recepty". Dajte tipy, co tak najcastejsie kuchtite
P.S. vifonky nieee, z toho nam je na
Předchozí
1 2
Následující

Jedlo pripravene na varici

21.5.2010 v 09:47 | Nahoru | #1
jaký recepty ? máš snad jeden kotlík, takže polvky, nebo guláš

Jedlo pripravene na varici

21.5.2010 v 09:58 | Nahoru | #2
jj, polívky, guláš, lečo nebo jiný konzervy my teda vozíme autem kdyžtak dvoujplotýnkovej takže si uvaříme i těstoviny

Jedlo pripravene na varici

21.5.2010 v 09:58 | Nahoru | #3

Jedlo pripravene na varici

21.5.2010 v 10:02 | Nahoru | #4
Na varici nejcasteji kuchtim grog!

Jedlo pripravene na varici

21.5.2010 v 10:05 | Nahoru | #5

Jedlo pripravene na varici

21.5.2010 v 10:07 | Nahoru | #6
Těstoviny, guláše a podobný věci co zvládneš v jednom hrnci. Jinak sebou vozím i gril, je to pak fajn když můžeš ogrilovat maso apod ...

Jedlo pripravene na varici

21.5.2010 v 10:51 | Nahoru | #7
My na motodovoleny kazdej den jinou konzervu a vyber je velikej

Jedlo pripravene na varici

21.5.2010 v 10:52 | Nahoru | #8
Těstoviny, dobré jsou také ty ťamanské "ryžové špagety", nic nezaberou a neváží, stačí ohřát v ešáku vodu, do velkého zalít, a pak v mezičase můžeš osmahnout zěleninu na kari a ohřát maso na vrchlíku, a máš super večeřu! Dále se dají dobře zužitkovat ťamanské nudlové polévky, tu jedovatou sůl hodíš do hajzlu, nudličky rozsekáš a použiješ jako plnivo s moukou a vodou, z těsta uděláš placičky které osmažíš a pak dochutíš tím pikantním kořením. Jinak klasika, Knor polévky na vaření (ne ty instant zalít!), různé kity v prášku ala pizza, langoše... a v létě povařit na místě co les dá

A pokud jo nevíš co s místem, jdi do konzerv (guláš se dá ohřát i v konzervě)

Jedlo pripravene na varici

21.5.2010 v 11:43 | Nahoru | #9
dj_hroch - dobreee, diky
Pridam aj ja jeden tip: podusit cibulku na tuku z hovadzej konzervy, do toho plechovku fazuli a spominanu hovadziu konzervu.

1 reakcí na tento příspěvek Jedlo pripravene na varici

21.5.2010 v 11:47 | Nahoru | #10
Vem sebou kombinačky a ušetříš za palivo ve vařiči při ohřevu konzervy. Návod: konzervu otevřeš tak aby dekl obstojně ještě držel, uchopíš kombinačky, do nich lapneš za dekl konzervu, šupneš na žhavý uhlíky, občas s tím zakvedláš až je to teplý tak kombinčkama přidržuješ opět za dekl a konzumuješ.

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jedlo pripravene na varici

21.5.2010 v 11:55 | Nahoru | #11
cccp> místo kombinaček vozím držák k tomu určený, princip stejný jen je to pohodlnější do ruky

Jedlo pripravene na varici

21.5.2010 v 12:06 | Nahoru | #12
To co zvládněš doma uvařit na panvičce a jednom hrnci, vzládneš i v lese!
Chce to trochu fantazie a zkušenosti od domácí plotny, abys věděla, jak dlouho co trvá. Tak čapni jakoukoli kuchařku a šup šup trénovat...

(reakce na) Jedlo pripravene na varici

21.5.2010 v 12:28 | Nahoru | #13
panTerek> Dobrý popis ,,Horká polívka patří do břicha zevnitř – komu se ocitla tam či jinde z vnější strany, jistě tuto pomůcku náležitě ocení."

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jedlo pripravene na varici

21.5.2010 v 12:53 | Nahoru | #14
panTerek> jenže ten držák neumí tolik věcí jako ty kombinačky a navíc nejseš tak drsnej

(reakce na) Jedlo pripravene na varici

21.5.2010 v 13:05 | Nahoru | #15
cccp> připouštím že je to absolutně nemultifunkční, až trochu metrosexuální pomůcka , ale největší drsňáci drží tu plechovku na ohni v holý ruce

Jedlo pripravene na varici

21.5.2010 v 16:22 | Nahoru | #16
Dají se udělat buřty na pivu...nařežeš buřty, jednu dvě cibule, třeba papriku, rajčatovej protlak nebo kečup, nějaký koření co je po ruce a zalít pivem, nejlíp černým..

Pamatuju si, že máma dělala na vařiči na dovolený i lívance

Jedlo pripravene na varici

21.5.2010 v 16:44 | Nahoru | #17
Pokud je čas na oheň a je kde koupit čerstvé maso nebo nějakou tu slaninu, není gril zapotřebí. Stačí najít pěkný placatý šutr, v ohni ho hezky rozpálit, posypat solí a nějakým tím kořením a maso se hezky udělá na něm.

Pokud jde o jídla na vařičí, vděčná je rýže - prostě se uvaří, a pak se do toho šoupne třeba sklenička nějaké zeleninové směsi - třeba zeleninové lečo. Pak se do toho může dát ještě sýr nebo co kdo uzná za vhodné.

Nebo se dají dělat všelijaké "eintopfy": např. dáš tam anglickou slaninu (když je příliš libová, tak ještě trochu sádla), osmažíš cibulku, přidáš maso, kabanos atd., přidáš nakrájená rajčata, cuketu - a vynikající bašta je na světě.

Samozřejmě se dají ohřívat párky, klobásy.

Prodávají se také různé praktické polotovary jako např. tortellini.

Jedlo pripravene na varici

21.5.2010 v 17:00 | Nahoru | #18
na vařiči jde uvařit v podstatě cokoliv - jde jen o čas a vhodníé nádobí, na kulinářské zážitky se hodí aspoň dva hrnce, na horách si vystačím z jedním na všechno včetně čaje

polotovarů je opravdu spousty, rýže, těstoviny či bramborová kaše to jsou jistoty

mě se ještě hodně osvědčila kromě koření ještě sušená zelenina - osvěží instatní věci a zlepší chuť

Jedlo pripravene na varici

21.5.2010 v 17:05 | Nahoru | #19
na cibulce

Naposledy editováno 21.05.2010 17:06:09

Jedlo pripravene na varici

27.5.2010 v 14:32 | Nahoru | #20
Přidám se s tipem

Na vařiči a dvou ešusech se dá uvařit vše. Pro úsporu plynu a času však praktikuji toto : těstoviny 3min expres, nebo předvařená rýže, uvařit a do horkého zamíchat buď konzervu(jakoukoliv, hlavně otevřenou), nebo tuňákový salát- i vcizině za pár šupů, nebo zeleninu. Není tak třeba dvakrát ohřívat a je to okamžitě k jídlu. Koření mám z domu namíchaný univerzál, trochu gril, kari, pepř a vegetu, a tím se dá vše dochutit. Jídelníček je to na celý týden rozmanitý. Mám to vyzkoušeno i z pěších čundrů, kde každý gram neseš na zádech.

1 reakcí na tento příspěvek Jedlo pripravene na varici

4.6.2010 v 22:20 | Nahoru | #21
MAS DALSI ZBYTECNY KRAM DO BARAKU,JA SI VSE KUPUJU NA CESTE,MOC SE TO ASI NEVYPLACI JIDLO VOZIT Z DOMU, V MARKETUSE DA POJEST ZA DVACKU,A PITI NEVOZIM,KAZDY KILO NAVIC JE SPATNE

(reakce na) Jedlo pripravene na varici

5.6.2010 v 15:10 | Nahoru | #22
Wlastimil> To by mě zajímalo, který supermarket bys chtěl navštívil např. ZDE kam oko dohlédne, žádné TESCO
[img] pravda , že občas narazíš na motorest , kde si dáš plechovku piva
[img]

Ale někdy seš rád, že na té zbytečnosti ohřeješ jídlo, nebo uvaříš čaj
[img]

Naposledy editováno 06.06.2010 09:15:19

1 reakcí na tento příspěvek Jedlo pripravene na varici

5.6.2010 v 15:20 | Nahoru | #23
Je toho docela dost druhů a je to fakt dobré, když ktomu sežeru tři krajíce chleba tak mam vystaráno na půl dne Stačí zalít vařící vodou a nechat 10 minut zakryté a je hotovo. Na nějaké velké vaření sem moc líný


Naposledy editováno 05.06.2010 15:21:52

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jedlo pripravene na varici

5.6.2010 v 16:52 | Nahoru | #24

Everts72>Je toho docela dost druhů a je to fakt dobré, když ktomu sežeru tři krajíce chleba tak mam vystaráno na půl dne Stačí zalít vařící vodou a nechat 10 minut zakryté a je hotovo. Na nějaké velké vaření sem moc líný



jo tady ty veci nejsou spatny a jdou koupit i levnejsi, od min znamych vyrobcu.. do esusu vodu, zalit to, pozrat k tomu kus chleba, a clovek je nazrany na dlouho.. ale zase z toho zit cely tyden, to bych asi nedal

btw, vari tu nekdo i na varici na tuhy lih?? takova ta skladaci "postylka".... premyslim ze bych to poridil na nejake dvou-tridenni vylety... vazi to deset deka (bez lihu, ten podle potreby), a kdyz se to slozi tak je to takova krabicka o rozmerech 10x8x2,5 centimetru.. oproti plynovemu asi nouzovka, dyl na tom vsechno potrva, ale je to za par korun, lih je taky za par korun (a navic je snad v kazde drogerii), je to skladnejsi jak plynak s kartusi, a na ohrati vody a konzervy to myslim staci

Jedlo pripravene na varici

5.6.2010 v 17:01 | Nahoru | #25


Mńauč

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jedlo pripravene na varici

5.6.2010 v 17:08 | Nahoru | #26
Cosmogagy> Tento čurapant mám taky. Na ohřátí ešusu s vodou do varu jsem vypotřeboval 3 kostičky lihu. Jako nouzovka dobrý jen to nehorázně sviní ešus zespod a blbě to jde pak dolů.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jedlo pripravene na varici

5.6.2010 v 17:10 | Nahoru | #27
NIGHT.EAGLE> zkus použít mezikusa a ešus zůstane v cajku

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Jedlo pripravene na varici

5.6.2010 v 17:14 | Nahoru | #28
Android.wr> Jakákoliv krávovina mezi plamenem a hrncem znamená čas navíc a víc kostek. To pak sice nepovezu objemnej plynovej vařič ale plnej kufr lihu.

Jedlo pripravene na varici

5.6.2010 v 17:14 | Nahoru | #29
Ty trenčanské párky chutnají jako hlína

(reakce na) Jedlo pripravene na varici

5.6.2010 v 17:17 | Nahoru | #30
NIGHT.EAGLE> Tak budeš mít špinavej kastról .. no
Předchozí
1 2
Následující
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist