globalmoto_duben_nolan




Zkušenosti s Cardo Packtalk Edge: Kapitán Picard

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
Uncle75 (0) napsal 02.05.2023 v 17:40

Ahoj hoši, nechci dělat negativní reklamu zn. Cardo, ale rád bych se s vámi podělil o neuvěřitelný zážitek. Třeba budete mít někdo zkušenosti či radu. Koupili jsme dvě sady CARDO EDGE DUO, všechny 4 jednotky vykazují stejnou chybu při komunikaci. Při spojení s MT (bluetooth) dochází k výpadkům signálu a v MT nejsou některá slova slyšet (do jednotky jde spojení z MT v pořádku). Při spojení dvou jednotek přes DMC dochází k výpadkům na obou stranách. Při počítání do cca 15, druhý uživatel slyší jen sudé číslovky. Vše testováno ve vzdálenosti pár metrů (bez jízdy). U prvního DUA proběhl upgrade software, druhý balíček byl testován v továrním nastavení a žádný rozdíl. Spojení bylo provedeno přes 3 výrobce MT. V současné době to řeším s prodejcem, nesetkal se s jedinou reklamací. Bylo mi řečeno, že rozbalil nový výrobek a k těmto výpadkům dochází u něj také. Myslí si, že to je zřejmě v normě. Tak prosím uživatele CARDO (druhé i první generace), zda zaznamenávají tyto výpadky. Děkuji za odpověď. Mně osobně to přijde jako totální blbost, k tomu nemůže docházet při tolerované rádiové vzdálenosti a při hovoru s MT, už vůbec ne, když ho máte v kapse a helmu na hlavě.

Skrunch (1419) napsal 13.07.2022 v 17:33+1

Já měl za to, že se dozvím ergonomii, opravdově praxí vyzkoušenou výdrž baterie, zvuk při různých rychlostech a členitosti krajiny, voděodolnost je asi nejdůležitější, atd. To, že to umí přes telefon BT, MP3, rádio a pak mi autor napíše, že se to dobře ovládá přes nějakou "appku" v telefonu, ale připojení s dalším zařízením nevyzkoušel....ten článek je spíš reklamní kravina opsaná z návodu od výrobce..to je mi platný jak na kočku zvonek!

motorkar123 (14) napsal 12.07.2022 v 20:30+3

To je katastrofální článek. Hlavní funkcionalitou intercomu je přece komunikace a to, že sem vložíte článek bez té nejdůležitější části, je vyloženě trapas. Každopádně hlasové ovládání funguje dobře, jen je potřeba mít poměrně vyšperkovanou výslovnost. Psáno foneticky, např. místo "hej kardo mjůzik on" je potřeba říct "hej kardou mjůzik on". Funguje mi to na všechno bez problémů, jen je potřeba se naučit tu správnou výslovnost.

Jinak mám Bold a dosah je fakt mizerný. To ten primitivní Interphone (Tour), který je sto let za opicema, má mnohem lepší dosah. Navíc umí přehrávat hudbu na pozadí i při používání interkomu a má výrazně, ale výrazně lepší výdrž a výrazně rychleji se nabíjí. Jenže Cardo PT Bold má výrazně lepší zvuk, repráčky neřežou do uší a jsou slyšet i ve 150 bez problémů.

Bolda jsem propojil s Interphonem i s interkomem z Číny bez problémů. Jen je trapné, že umí spojit jen dva bluetooth interkomy. Spojit se Senou se nepodařilo ani Interphone ani Bold. To je asi problém Seny. Mesh jsem neměl šanci vyzkoušet.

Za mě je Bold asi nejlepší interkom (Edge asi bude lepší), ale k dokonalosti má hodně daleko.

Plusy: Zvuk je slyšet ve velkých rychlostech, funkční redukce šumu, propojí se skoro se vším
Mínusy: Výdrž, dosah, malý počet BT připojených zařízení

Palomoto (16) napsal 12.07.2022 v 20:08

Za mne Cardo velké zklamání. Máme v partě Packtalk Bold a dosah DMC je přímo mizerný, když není otevřená krajina tak třeba 50m, někdy ani to ne a v otevřené krajině bych odhadl do 300m spíš méně. Jediná výhoda je oproti Bluetooth párování vesti skupiny a že když vypadne, tak se hned zase chytí, ale jinak jsme čekal mnohem lepší funkčnost. A vydrž baterky je taky mizerná, když to vydrží celodenní výlet, tak je to tak tak.

CRF1000 (91) napsal 12.07.2022 v 09:43

Tak já u SMARTH hlasovou komunikaci rozjel tak, že když za jízdy hlasitě nadávám na plechovkáře, cardo okamžitě zapíná rádio...Cardo je skutečně kvalitní výrobek, jeho trochu vyšší cena a nezkušenost odradí mnohé motorkáře, kteří jako první zařízení koupí levnou čínu ...DMC síť Carda není přímo kompatibilní se sítí kterou vytváří modernější výrobky od Interphone...Dokud to EU nezreguluje budeme na tomto fóru pořád řešit komunikátory a jejich nekompatibilitu
Než si někdo koupí kvalitní Cardo s JBL systémem například za 7-8 tisíc, měl by si zjistit, jaké komunikátory s jakou technologií používají ostatní členové motoparty...Ideální je když mají cardo všichni




TOPlist