husqvarna_svartpilen_801_2




Začíná výstava Dědeček Automobil Praha 2005

Od 15 do 19. června 2005 můžete navštívit Holešovické výstaviště a shlédnout jubilejní výstavu historických automobilů a motocyklů konanou při příležitosti 100 let od první výstavy v roce 1905.


Při této příležitosti Asociace veteran car clubů Autoklubu české republiky, Mobile muzeum ČR ve spolupráci s Inchebou Praha spol. s r.o. vyhlásili letošní ročník výstavy a ankety o titul DĚDEČEK AUTOMOBIL 2005.




Na výstavě budou prezentovány převážně zaniklé auto-moto značky s vazbou na motoristické svátky a výročí letošního roku s dominantním zaměřením na sportovní a závodní vozy. K vidění bude cca 150 exponátů.
Pro motorkáře jsou v nabídce mimo jiné i kola a motocykly Laurin a Klement. MIAREHIV klub Vyšší Brod dále představí výstavu motocyklů, od Velorexu, Ogar 4, ČZ 175 vojenská verze, Zündappu a Dněpru se side ve válečné verzi a Jawa 11.
Vystaveno bude také téměř dvacet vzduchových motorů, z nichž asi nejzajímavější je Porsche 911 Carrera RS a Colani 1600, 911 v úpravě 935 a 914. V Průmyslovém paláci se představí též škodovka HAKAR 1100 rok výroby 1950, se kterou v loňském roce vyhrál Mgr. František Čečil ME historických automobilů v závodech do vrchu.
V rámci doprovodného programu budou moci návštěvníci konzultovat s renomovanými odborníky z Veteran Car Clubu jak správně postupovat při renovaci historického vozidla, nebo jak dostat registrační značku pro historické vozidlo.

V neděli 19. 6. 2005 výstavu doplní závod veteránů s názvem INCHEBA VETERAN CUP 2005, který bude součástí nulté etapy Světové RALLYE FIVA Moravia. 100 vozů odstartuje z holešovického Výstaviště v 10 hodin.

FIVA World Rally ´05 - Tour de MORAVIE


Poprvé v historii Mezinárodní federace historických vozidel (FIVA) se tato světová soutěž koná v České republice, poprvé ve "východní" Evropě, poprvé v zemi za bývalou "železnou oponou". Právo uspořádat toto "Mistrovství světa" obdržel Tatra Veteran Sport Club Ostrava v AČR, a to především jako výraz uznání úrovně soutěží Moravia Rallye a Veteran Rallye Slovakia. Pro účastníky z celého světa jsou po trase závodu připraveny návštěvy historických pamětihodností, obdivování přírodních krás, ale i společenské večery. To vše opět okořeněno gastronomickými pochoutkami, moravským vínem či slivovicí. Šestietapová soutěž odstartuje v Praze a po cca 1.000 km je cíl v metropoli Moravskoslezského kraje v Ostravě.
V neděli na Výstavišti v Praze Holešovicích díky této akci budou moci návštěvníci shlédnout takové lahůdky jako jsou vozy značky Bugatti, Lagonda, Rolls-Royce, Isotta Fraschini, Hotchkiss či Aubum a další.

Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist