journeyman_brezen




ASP Group Distributing v Itálii prezentovala novinky pro jednu i dvě stopy

Na plochu největší stánek z českých vystavovatelů měla už tradičně společnost ASP Group Distributing z Letkova u Plzně. Ono se také není čemu divit, když působí jako oficiální distributor více než 40 značek pro celou Evropu. Kromě těchto výrobků se ale v Itálii soustředili také na prezentaci ryze svých značek. Hlavními novinkami byl větší a silnější elektrický skútr Yadea, který doplnilo špičkové čtyřkolkářské oblečení Finntrail nebo pneumatiky Bulldog a příslušenství Shark.

Kapitoly článku

Maličké skútry Yadea nás při letošním testu mile překvapily, i tak ale můžou být pro někoho pořád moc malé a slabé. Proto se pro příští rok chystá řešení v podobě modelu G5 Pro. Ten už je od pohledu větší, takže nejenže se na něj pohodlněji vejde řidič, on by se tam měl dokonce vlézt i spolujezdec, což byla u menších modelů věc jen těžko představitelná, natož realizovatelná. Možná ještě zajímavější a mnohem lákavější je ale větší maximální rychlost a dojezd. S maximálkou 60 km/h se dá podle našich zkušeností v Praze už celkem slušně fungovat a udávaný dojezd 130 kilometrů je oproti padesátce také jiná káva. 

Může za to hlavně baterie Panasonic, tedy spíš ty baterie, protože ve verzi Pro jsou dvě, každá o kapacitě 35 Ah. V nabídce firmy Yadea najdete ještě obyčejný skútr G5, ten ale má rychlost omezenou na 45 kilometrů, jednu baterii, tudíž dojezd jen 60 kilometrů, a proto se s jeho dovozem nepočítá. Nový skútr by měl být také o něco pohodlnější, protože nabídne větší 12palcová kola s dvojicí brzdových kotoučů. Hmotnost skútru by se měla pohybovat na hodnotě 100 kilogramů a zaplatíte za něj 93 tisíc korun. Možné je také koupit verzi G5Pro s jednou baterkou, v tom případě ušetříte 18 tisícovek.

Video:

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Obléknout se pořádně na čtyřkolku, to bylo zatím většinou o kompromisech. ASP Group Distributing je ale mimo jiné výhradním distributorem špičkového oblečení Finntrail, který se už přes 10 let specializuje právě na čtyřkolkáře. Pro někoho možná trošku překvapivě začali svou cestu u rybářského vybavení, které pro použití v drsných podmínkách sice vyhovovalo svou voděodolností, to ale bylo tak všechno. Ve Finntrailu se proto rozhodli ho zdokonalit tak, aby splňovalo požadavky i těch nejnáročnějších čtyřkolkářů. V současné době v nabídce najdete jak komplety kalhot a bund, tak samotné kalhoty či bundy, boty, termoprádlo, drobné doplňky nebo také speciální brodící kalhoty, u kterých to v podstatě celé začalo. Většina oblečení má svrchní vrstvu ve vodoodpudivé teflonové úpravě od DuPontu, jsou několikavrstvé, vybavené odolnou a prodyšnou membránou Hard-Tex a ty nejvyšší modely jsou zpevněné kevlarem.

Jednou z vlastních značek firmy jsou pneumatiky Bulldog pro čtyřkolky, kterým na stánku byla věnována patřičná pozornost. V nabídce jsou pneumatiky pro všechny zaměření od silničních přes univerzální až po sportovní, samozřejmě v několika velikostech a potěší i jejich cena. I přesto nabídnou vysokou odolnost, dostatečnou trakci a samozřejmě homologaci pro silniční provoz.

Druhou neméně důležitou značkou je pak Shark. Tento žralok nabízí širokou škálu příslušenství pro čtyřkolky od oblíbených radlic s patentovanou konstrukcí přes hliníkové kryty podvozku, plastové a textilní boxy, vozíky nebo přídavná světla až po nabíječky a vyhřívané rukojeti. Z novinek stojí za zmínku třeba nové LED rampy v šířkách 7, 11 a 21,5 palců o příkonech 30, 50 a 100 Wattů, které jsou odolné a svítí i pod vodou nebo lehké plastové vozíky.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Související firma
  • ASP Group Distributing

    ASP Group Distributing je ryze česká společnost se silnou pozicí na trhu, která dováží a v síti svých prodejců distribuuje čtyřkolky, UTV, SxS, e-skútry, obojživelná vozidla, náhradní díly, příslušenství a doplňky předních světových značek. Oficiální dovozce více než 40 značek Jsme oficiální d...




TOPlist