yamaha_demo_tour




Vespa Sprint: první obrázky a info

Další ikona z Pontedery se letos vrací na scénu v moderní podobě. Podobně jako nedávno představená Vespa Primavera - hlavní novinka značky na výstavě EICMA 2013 - nahradila populární řadu LX, zbrusu nová Vespa Sprint teď přichází na místo sportovního modelu S. Legendy prostě nestárnou.

Kapitoly článku

Návaznost na stejnojmenný model z šedesátých let připomíná šestiúhelníkové přední světlo na řídítkách, ale jinak je nová Vespa Sprint výrazně modernější. Jednak z hlediska designu - až už jde o tvary nebo rozměry - kde se nechala inspirovat Primaverou a hlavně neo-retro klenotem 946. Čím dál náročnější zákazníky chce Vespa oslovit lepší ergonomií, prostornějším sedlem i snadnější ovladatelností.
Moderní prvky najdeme v celé řadě detailů - od přístrojové desky přes LED diody ve světlech až po hliníkové ráfky o průměru dvanáct palců. Větší kola jsou určitě praktičtější, stejně jako rozšířený zavazadlový prostor. Díky přesunutí akumulátoru do středové konzole se kapacita úložného prostoru pod sedlem zvětšila na 16,6 litru, a vejde se do něj i standardní otevřená přilba. 
Pokud jde o techniku, Vespa Sprint se bude vyrábět se třemi různými motory: dvoutaktní a čtyřtaktní padesátkou, plus čtyřtaktní stopětadvacítkou. Ve všech případech jde o vzduchem chlazené jednoválce, u čtyřtaktu pak o nejnovější agregát s tříventilovým rozvodem SOHC.
Vylepšení doznal také podvozek, kde se pracovalo na rozložení hmotnosti a předním odpružení. Charakteristické letmo uložené kolo na Vespě nesmí chybět, ale s úplně novým technickým řešením. Tlumič se opírá o hliníkové přepákování, které je s kolem spojeno přes čep.
K novince je už připravena celá škála originálních doplňků, včetně hliníkových ráfků s černým lakováním, zadního kufru s chromovanou opěrkou, nebo  plexištítu s logemVespa. Nechybí ani přední a zadní chromovaný nosič, boční stojan nebo mechanické i elektronické zabezpečovací prvky.
Společně s novm modelem Vespa Sprint  jde do prodeje i speciální kolekce stylového oblečení. Samotný skútr se bude dodával v pěti barevných kombinacích: modrá Gaiola, žlutá Positano, bílá Montebianco, červená Dragon a černá Gloss.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist