journeyman_brezen




Triumph Bonneville potemněl do verze Bobber Black

Bonneville Speedmaster není jedinou novinkou řady Modern Classics. Britská značka totiž představila ještě novou verzi stylového a velmi žádaného Bobberu, který je zároveň i nejrychleji prodávaným modelem za 115 let historie Triumphu.

Nejnovější ztvárnění nese název Bobber Black a jak již název napovídá, jedná se o potemnělou a agresivnější variaci na standardního Bobbera. Změny ovšem nejsou zdaleka omezeny pouze na povrchovou úpravu různých detailů a doplňků.

Vůbec největší novinkou je totiž přepracovaný předek. Bobber Black dostal silnější vidlice o průměru 47 mm (klasický Bobber má 41 mm) a také menší a širší šestnáctipalcové přední kolo oproti původní devatenáctce.

Přední vidlice dodala Showa a o zadní odpružení se stará tlumič KYB, ukrytý pod vystrčeným jednomístným sedlem pro zachování „hard-tail“ neodpruženého vzhledu. Brzdy jsou vpředu obstarávány dvojicí kotoučů o průměru 310 mm a třmeny Brembo, vzadu jedním kotoučem o průměru 255 mm se třmenem Nissin.

Vše ostatní je prakticky stejné jako v případě normálního Bobberu, jen zahalené do černočerného hávu. Černou barvu nalezneme na výfucích, stupačkách, ovládacích prvcích, řídítkách, kolech, krytech motoru nebo na krytu předního LED světlometu.

Uprostřed černého trubkového rámu se nachází samozřejmě řadový dvouválec o objemu 1200 ccm. Motor s označením High Torque má stejné naladění, jako klasický Bobber nebo Speedmaster. To znamená 77 koní výkonu, 106 Nm točivého momentu, ale i elektricky ovládaný plyn „ride-by-wire“. Novinkou je zde tempomat se zcela jednoduchým jednotlačítkovým ovládáním. S pomocí jednoho čudlíku se tempomat zapne, nastaví a potom i opět vypne.

Stejně jako Speedmaster, nastupuje i Bobber Black do prodeje začátkem příštího roku. Ceny jsou zatím neznámé a samozřejmostí bude široký výběr doplňků pro individualizaci motorky.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
kopetr přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (17x):
Motokatalog.cz



TOPlist