yamaha_demo_tour




Český Trilobite vyvinul vlastní džínovinu, z ní šije nové kalhoty s AAA certifikací

Nejvýraznější českou stopu na veletrhu Eicma zanechal český výrobce oblečení Trilobite, který na svém vkusném stánku představil nejdůležitější novinky kolekce 2024. V jejím čele jsou bezpečné „tříáčkové“ jednovrstvé džíny ušité z materiálu nově vyvinutého chlumeckou značkou.

Kapitoly článku

Džíny Trilobite Parado pravděpodobně potkal během svého motorkářského života každý. Ať už na vlastní kůži, nebo je jen viděl na kámošovi. Jde o hodně oblíbené kalhoty, jezdí v nich kluci i holky, a to jak na naháčích, tak na chopperech nebo cestovních endurech. Právě tenhle bestseller chlumecké značky Trilobite, za kterou stojí Bikers Crown, bude těžit z nového materiálu nazvaného Tri-Stretcher Pro 5.0 Denim. Do jeho vývoje chlumečtí zainvestovali nemálo peněz a času. Dle jejich slov trval dva roky a vzniklo během něj několik slepých uliček, ale zároveň i tkanin, které se dnes používají v sériové výrobě. Poslední pátá generace Tri-Stretcheru těží z kombinace syntetických polymerových vláken s nylonem a aramidem a na rozdíl od jiných materiálu je zde zcela vynechaná polyethylenová složka. Asi nejen ty, kdo nejsou úplně kovaní v chemii a textilním průmysl, bude zajímat, co ta nová textilie umí. Jeho hlavním tahákem je odolnost, díky které z něj ušité kalhoty plní certifikaci EN 17092 na nejvyšší úrovni AAA. Co to znamená v praxi? Že materiál vydrží odírání ve 120kilometrové rychlosti po dobu pěti sekund, takže když sebou plácnete, je velmi vysoká šance, že je neprodřete.

Toho se dá docílit i jinými způsoby, třeba vrstvením materiálu. Jenže když si přečtete názvy nových kalhot, kde je vždy slovíčko Monolayer, pochopíte, že tohle není cesta, kterou chtěli v Trilobite jít. Díky novému materiálu mohou být nové džíny jednovrstvé, takže prodyšnější, lehčí a pohodlnější, přitom pořád stejně bezpečné. To je případ jak modelu Parado Monolayer tak Uptown Monolayer, v obou případech na výběr z pánské a dámské varianty. Parado přitom sází na motorkářský funkční styl se strečovými panely a dvojící ventilačních otvorů na bocích ve slim střihu, zatímco Uptown jsou upnuté civilní džíny, do kterých byste motorkové použití na první dobrou neřekli. Oba modely se navíc chlubí nastavitelnými kolenními chrániči s úrovní ochrany level 2, stejně tak jsou na tom chrániče kyčelní.

Pokud vám upnutý styl nesedí, máte radši volnější klasický střih a pořád chcete džíny s maximální certifikací, má Trilobite ještě další novinku. Tou jsou džíny Ton-up 2.0, které už ale používají starší technologii Tri-Stratcher Pro 4.0. Jak už název téhle novinky napovídá, jde o druhou generaci, která kvůli vytouženým třem áčkám přidává k základnímu materiálu nazývanému Dyneema ještě druhou kevlarovou vrstvu na exponovaná místa. Možná už z toho chápete, že se kalhoty budou lišit nejen střihem, ale i pohodlím. Tohle budou „pořádné“ masivní a taky těžší a nepoddajnější kalhoty než předchozí dvojice. Možná i proto to bude jen pánská záležitost. Ani tady nechybí chrániče plnící level 2 nebo trojité švy.

Aby to holkám nebylo líto, má pro ně Trilobite novinku jménem Strada, nicméně bude dostupná i v pánské verzi. Jsou to opět džíny podšité kevlarem, v tomhle případě je džínovina ale jen z klasické bavlny, což dělá kalhoty výrazně měkčí a pohodlnější než u Ton-upů. V základu jsou chrániče kolen level 2, kyčelní chrániče je třeba dokoupit zvlášť, celkově plní kalhoty o třídu nižší normu, tady AA. Pánové, kterým by se nelíbil jejich střih, se můžou podívat ještě na model Truggy, který má vlastně stejnou konstrukci. Poslední dvě novinky pak míří úplně jiným světem. Víte, co v posledních letech vládne trhu civilních kalhot? Jsou to tepláky. A mladí, kteří se svých „módních“ tepláků nechtějí zbavit ani na motorce budou mít řešení v podobě kalhot Drible a Rovani. Ani v případě těchto kalhot nebudete ale ochuzeni o bezpečnost, protože jsou certifikované jako AA. 

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Související firma
  • Bikers Crown

    Prodej motocyklového příslušenství, náhradních dílů a doplňků pro všechny typy motocyklů. Oficiální distributor více než 40 světových značek pro Českou republiku a Slovensko. Velkoobchodní distribuce v dealerské síti prodejen a servisů, sít vlastních maloobchodních prodejen, profesionální e-shop se ...




TOPlist