globalmoto_unor




Suzuki si znovu registrovalo název Katana

O možném návratu legendárního modelu Katana se spekuluje již značně dlouho. Po delším období „oficiálního ticha“ se ovšem vody zase trochu pohnuly. Japonská značka si totiž v USA registrovala obchodní název Katana včetně loga, určený pro použití na motocyklu.

Reinkarnace obchodního názvu pochopitelně rozvířila fámy a spekulace hovořící o tom, co vlastně Suzuki připraví. A všechny cesty vedou v tuto chvíli ke staršímu konceptu Recursion, na němž byl zajímavý zejména turbem přeplňovaný řadový dvouválec o objemu 588 ccm.

Koncept Recursion z roku 2013 je navíc původní polokapotované Kataně do značné míry podobný, což celé teorii o vzkříšení značně nahrává. Fotografie z interní konference s řeckými dealery navíc odhaluje i kódové označení GSX 700T. Písmeno „T“ na konci by mohlo docela určitě znamenat turbodmychadlo.Po delší době se tedy zdá, že se japonská Suzuki konečně rozhoupala a Recursion, který před téměř pěti lety sklidil zasloužený ohlas, přivede k produkčnímu životu.Spolu s dalšími novinkami se nová Katana představí ještě letos. Vše odhaluje již zmíněný snímek z řeckého serveru Bikeit.gr, vypisující nové či inovované modely pro letošní rok. Do portfolia tak podle dokumentu přibyde třeba GSX-R 300, úplně nový Burgman 650 nebo GSX-S 1000. S otazníkem je tu potom nová generace Hayabusy a DR-Z 250 v enduro a supermoto verzi.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 7 Kč od 7 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
puod přispěl 1 Kč
Zelinář přispěl 1 Kč
masi přispěl 1 Kč
kaplos přispěl 1 Kč
kejml78 přispěl 1 Kč
karlos18 přispěl 1 Kč
vagascan přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist