yamaha_demo_tour




PF 2015

Drazí čtenáři, motorkářky a motorkáři. Pomalu končí další společně strávený rok a my bychom vám z redakce serveru Motorkáři.cz rádi poděkovali za vaši trvalou přízeň. Přejeme vám klidné a ničím nerušené prožití Vánoc, a do nového roku 2015 hodně šťastných kilometrů bez nehod a radarů.

Všichni jsme zase o rok dál, a společně se pomalu blížíme ke kulatému jubileu. Zanedlouho oslavíme už patnácté narozeniny. Máme za sebou opravdu dlouhou cestu, ale to neznamená, že bychom snad měli důvod slevit z nastaveného tempa, nebo dokonce vyřadit na neutrál.
Portál Motorkáři.cz prošel od svého založení v roce 2001 neuvěřitelnou proměnou. Dneska už se můžeme nad systémem registrací prvních uživatelů, kteří posílali svoje údaje přes e-mail, a my je ručně vkládali do databáze, jenom pousmát. Ale takhle jsme skutečně začínali, a nikdo z nás tehdy netušil, že právě vzniká největší motorkářský server.
Přibývajícímu počtu uživatelů a technologickému pokroku se postupně přizpůsoboval i náš web, až se dostal do současné podoby. Koho by na začátku milénia napadlo, že si jednou bude moci kdekoli na cestách ze svého mobilního telefonu nebo tabletu nejen prohlížet obsah webu, ale také si třeba vyfiltrovat zajímavá místa v okolí, nebo do databáze rovnou nějaký POI bod vložit? Možnosti současných mobilních technologií jsou prostě o míle dál, a my se snažíme je maximálně využít ve prospěch vás, našich čtenářů. Proto na vývoji webu Motorkáři.cz pracujeme prakticky nepřetržitě, a snažíme se držet krok s dobou. V posledních měsících se intenzivně věnujeme hlavně přizpůsobení obsahu webu mobilním zařízením, která jsou čím dal častějším nástrojem pro návštěvu portálu Motorkáři.cz..  

A co pro vás chystáme v nejbližší době?
Nový design sekcí
Hned 1. ledna 2015 se můžete těšit na nový vzhled sekcí Sport a Články, který navazuje na další již hotové sekce: Motorkáři, Bazar, Cestování, Motoakce, Video a Firmy. Následně bychom v únoru 2015 rádi spustili sekci Fórum a nový design úvodní stránky.
Nový design bude responzivní, takže se obsah stránek dobře zobrazí na všech zařízeních: počítači, tabletu i v mobilu. Navíc chceme vždy v každé sekci přidat nějakou funkci navíc. V sekci Sport to bude tipovačka na závody MotoGP a WSBK, v sekci Fórum se chystáme přidat  záložku "Otázky a odpovědi". V sekci Firmy je to pak hodnoceni firem od majitelů zakoupených motocyklů.
Redakční testy
V redakční části jsme letos zveřejnili 66 testů a celkem se nám v rukách vystřídalo 70 motorek a skútrů od 20 různých značek. Databáze redakčních testů se za uplynulý rok rekordně rozrostla, a obsahuje už více než 650 položek.
Statistiky
A ještě pár statistik. Z celkového počtu 2 977 článků zveřejněných v roce 2014 se největší počet objevil tradičně v sekci Sport, kde přibylo celkem 2 105 článků, z nichž 677 se týkalo novinek z prostředí MotoGP. Významnou měrou se na obsahu stránek podílí také čtenářská tvorba - za rok 2014 jsme od vás dostali a zveřejnili 163 cestopisů. V sekci Články jsme zveřejnili celkem 709 článků.
Za rok 2014 se nově registrovalo celkem 32 580 uživatelů.

Nový server
Začátkem prosince jsme se také přestěhovali na nový server. Nyní web Motorkáři.cz běží na procesoru 2 x Six-Core CPU E5-2620, který využívá operační paměť 96 GB. Diskové pole je složené ze dvou 100GB disků SSD Intel DC3700 pro databázi a tří 480GB disků Intel DC3500 pro obrázky. Úložiště RAID5 má prostor 960 GB, 2 x 500 GB pro systémový disk.

Poděkování
Veškeré naše snažení by však bylo zbytečné, nebýt vás. V první řadě bychom tedy rádi poděkovali všem čtenářům a uživatelům portálu Motorkáři.cz, kteří nás v roce 2014 v hojném počtu navštěvovali. Oproti roku 2013 se návštěvnost zvýšila o 7 %, měsíčně náš web nyní navštíví přes 700.000 unikátních uživatelů a dle statistik Google Analytics jste za celý rok zobrazili 237.624.135  stránek.
Budeme se i nadále snažit, abyste na našem webu vždy našli aktuální, zajímavé a užitečné informace ze světa motorek.
Redakce Motorkáři.cz

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (40x):



TOPlist