yamaha_demo_tour




Novinky u Globalmota: Nolan, X-lite a Spark

Sháníte novou helmu, nebo celé motocyklové oblečení? Bundu, kalhoty, cestovatelský komplet nebo koženou kombinézu? Královéhradecká společnost Globalmoto a jejích bezmála pět desítek prodejců v ČR a SR už naskladňují modely 2020 a my jsme se zajeli podívat, na jaké novinky se můžete těšit.

X-lite X-803 RS Ultra Carbon

Začneme helmami a hned tou na nejvyšším evolučním stupínku. Osmsettrojka, čistě závodní okruhová helma, se od letoška dělá ve verzi RS. I kdybyste se v nabídce X-lite nevyznali, tuhle helmu poznáte naprosto bezpečně, a to podle aerodynamického průhledného spoileru na temeni. Helma s krásným pohledovým karbonem se dělá v sedmi konfekčních velikostech a třech velikostech skořepiny, má bezpečnostní vyjímatelné lícnice NERS a příjemný vnitřní interiér je doplněný o systém LPC. To je zkratka pro Linear Positioning Control a znamená to – ale víte co, to vám řekneme u další helmy :-)

X-Lite X-903

Tohle je helma určená pro sportovní a turistickou jízdu po silnicích a kombinuje v sobě závodní prvky s těmi komfortními. Je kompaktní (díky karbonovému zesílení a třem velikostem skořepiny), má opět bezpečnostní vyjímatelné lícnice a proti čistě závodním helmám přidává sluneční clonu nastavitelnou v několika pozicích, přípravu na vložení komunikátoru N-Com (nyní šroubovací, takže zajištění je maximální), magnetický systém uchycení plexi MVA a již zmíněný LPC. Co to tedy je? Jednoduchý způsob, jak si v helmě posunout dopředu či dozadu interiér a tím si přilbu na hlavě usadit přesně tak, jak potřebujeme. Každý máme jinou hlavu, navíc často zalehávající sportovci potřebují helmu trochu přizvednutou, naopak turisté na adventurách sedí vzpřímeně.

Nolan N87 Plus a N100-5 Plus

Jak vrcholná integrálka N87, tak vyklápěčka N100-5 přicházejí ve vylepšených verzích Plus. Inovace se týkají interiérů – „stopětka" má opět nastavitelný interiér LPC, osmdesátsedmička k LPC přidává ještě bezpečnostní lícnice NERS. Obě mají samozřejmě také přípravu na komunikátor N-Com.

Interkom N-Com s výstražným světlem

Do helem Nolan a X-lite se dělají speciální interkomy N-Com a zajímavou novinkou je model B901L R, který má integrované červené světýlko. Tento interkom se dělá jen pro čtyři modely helem, ovšem samotné světlo ESS si můžete koupit i samostatně (akorát v ní nesmíte mít komunikátor), dá se namontovat na více helem. Ta zkratka ESS znamená Emergency Stop Signal, jde tedy v první řadě o brzdové světlo, které má v sobě tříosý akcelerometr, jehož citlivost se dá nastavit na PC. Když brzdíte, svítí vám i helma. Kromě toho můžete nechat světlo rozsvícené nebo rozblikané, což se hodí za hodně špatné viditelnosti.

Spark Avenger

A jdeme na oblečení Spark, tedy vlastní značky společnosti Globalmoto. Avenger je nejžhavější novinkou pro rok 2020 a jde o absolutní top model Sparku. Byl navržen pro nejnáročnější cestovatele a jak bunda, tak kalhoty jsou plné zajímavých vychytávek. Důraz je kladen především na dokonalé usazení na tělo a na odvětrání. Pro to první slouží 14 utahovacích pásků jenom na bundě, o větrání bychom mohli napsat román. Spousta odnímatelných panelů, pod nimiž je mesh, ventilační otvory s magnetickým uzavíráním, aby to šlo udělat rychle v rukavicích... Celá záda jsou odnímatelná, na bedrech je potom velká kapsa, kam se všechny ty sundané panely dají schovat. Součástí bundy je i velký nákrčník nebo taková zajímavá velká vnější kapsa napravo pod hrudníkem, která je uchycená na suchý zip. Komplet je samozřejmě „trojobal" s membránou Reisa, pasivní bezpečnost podporuje spousta 3M reflexních prvků.

 Spark Pacer

Tohle je textilní komplet pro ty, kdo chtějí kvalitní produkt za rozumnou cenu. Delší střih, propracovaná ventilace, pěkný design, kalhoty s kšandami. Pacer se dělá jak v pánském, tak v dámském provedení, přičemž obě se trochu liší střihem i některými řešeními.

Spark Atmos

Komplet, po kterém prý volali zákazníci kvůli čím dál vyšším letním teplotám. Maximální odvětrání při zachování bezpečnosti, prostě když je fakt vedro, ale vy jste zodpovědní a nebudete jezdit v trenkách. Velmi lehká a skladná bunda i kalhoty.

Spark Montauk

Tohle je materiálově velmi zajímavá krátká sportovní bunda, která je vhodná i pro běžné civilní nošení. Hodně lehká, pěkně odvětraná, se spoustou reflexních prvků a v dobře viditelné barevné kombinaci.

Spark Horizon

Tohle je velká novinka, nejde totiž o džíny, nýbrž na nošení velmi příjemné bavlněné kapsáče, ovšem samozřejmě v motocyklové verzi. K dostání budou v modré nebo černé barvě a je jen na vás, jestli si vyberete 100% podšití kevlarem, anebo půl napůl s Coolmaxem. Kolena a boky chrání protektory ImpacTec, vnitřní výstelky jsou jemné, nezadržují vlhkost a nelepí se na kůži.

 Spark Grand

Také tady je na výběr mezi černou a modrou, ale tohle už jsou klasické motodžíny. Mají zvýšený pas, který si můžete odejmout, protektory jsou vyjímatelné zvnějšku, ventilace nenápadná, prostě vše je udělané tak, abyste z motodžín během chvilky udělali obyčejné džíny. Motodžínů mají ve Sparku samozřejmě ještě daleko víc, letošní modely dostanou jiné logo. Spark používá strečový denim, hodně kevlaru a v nabídce je i nepromokavá verze.

Volnočasová kolekce Spark

A na závěr ještě jedna informace. Značka Spark má také svoji volnočasovou kolekci. Zatím ji tvoří trička a mikiny, ale je jich opravdu hodně a vypadají moc pěkně designem i materiálově.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):
Související firma
  • GlobalMoto

    Velkoobchod a maloobchod motocyklového vybavení. Výhradní importér helem Nolan, X-lite, Grex pro ČR a SK Autorizovaný prodejce motocyklů Ducati, Suzuki a CFMOTO. Výrobce české značky moto oblečení oblečení značek Spark, Cyber Gear _______________________________________________________________ ...




TOPlist