globalmoto_duben_nolan




MV Agusta F4Z je oficiálně venku

Pokud jste už však rozbili prasátko po skouknutí dvou fotek, které utekly na internet před pár dny, neradujte se předčasně. Tenhle klenot je vyrobený na zakázku pro jednoho hodně bohatého sběratele z Japonska, a to přesně v počtu jednoho kusu. MV Agusta v oficiálním prohlášení jméno klienta neuvádí, a víme jen, že v jeho garáži už stojí pár raritních aut s logem karosárny Zagato, která pro něj oblékla i superbike F4.

“Designérský tým ateliéru Zagato byl postaven před úkol, navrhnout motocykl  který by odrážel životní styl klienta - japonského obchodníka a prezidenta velkého holdingu, podnikajícího v oblasti módy a vydavatelství”, vysvětluje v tiskové zprávě MV Agusta. “Výchozím bodem byl předpoklad, že motorka vyjadřuje styl svého majitele mnohem víc než auto. Proto bylo nutné poznat charakter, záliby a přání člověka, pro kterého byl stroj určen.” Jednou z největších vášní japonského sběratele jsou právě motorky, a to už od osmdesátých let, kdy si svůj první stroj sám upravil v garáži podle vlastních představ. MV Agusta od něj dostala zakázku na motocykl, který nebude mít moderní design, ale udrží si svou hodnotu po dlouhou dobu.

Italská značka proto vzala svůj špičkový a nejvýkonnější superbike F4 RR model do karosárny Zagato, kde jej návrháři kompletně převlékli do nových kapot z hliníku a karbonu, které dokonale kombinují moderní tvary a technologie s klasickým stylem a dávají motorce jedinečný nadčasový vzhled. Novému designu musely být přizpůsobeny i některé komponenty, a další části jako nádrž, sací hrdla a výfuk byly vyrobeny přímo na míru.

Zakázková MV Agusta F4Z sice nebude k vidění na prodejnách, ale přesto je tu jistá šance spatřit jí v celé kráse naživo. Na twitteru italské značky se objevila informace, že tenhle exkluzivní kousek představí o nadcházejícím víkendu na přehlídce sportovních aut Art & Elegance ve francouzském Chantilly. Pro našince je to tedy spíš teoretická možnost, protože podle webu to nevypadá zrovna na akci otevřenou široké veřejnosti (mrkněte na seznam značek a modelů aut, která mají dovoleno zúčastnit vyjížďky).

Tím, že F4Z není určena pro další zákazníky, je vlastně vyřešena i otázka ceny. Kolik peněz odešlo z konta japonského byznysmena na účty s názvy MV Agusta a Zagato se v tiskové zprávě nepíše. Možná se však jednou v novinách dočteme, za jakou rekordní sumu byl tenhle jedinečný kus vydražen v nějaké aukci.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):
Motokatalog.cz



TOPlist