journeyman_brezen




MR43 představuje novinky pro letošní sezónu

Za dobu svého působení na tuzemském trhu se exkluzivní značky motocyklů MotoMorini, Norton, UM, Breganze, Vyrus a Motus, dostaly do podvědomí široké veřejnosti. Uvedení výrobci se na rozdíl od ostatních velkosériových značek zaměřují především na všechny milovníky motocyklů, kteří se chtějí od ostatních nějakým způsobem odlišit a nebaví je velkosériová výroba a unifikovaný design.

Za dovozem těchto značek motocyklů do České republiky stojí projekt MR43 EXCLUSIVE MOTORCYCLES, který je již přes deset let na motocyklovém trhu. Cílem projektu je nabídnout českým motorkářům motocykly, doplňky a příslušenství, oblečení a přilby, které na našich trzích dosud chyběly a které jinde prostě nelze koupit.  Nabídka od MR43 je řešením pro každého, kdo se chce vydat vlastní cestou a vybudovat si svůj originální styl i na silnici.

Pro letošní právě začínající sezónu přichází dovozce s novými modely výrobců NORTON a MOTO MORINI, které rozhodně stojí za pozornost a nejen to, dále představuje novou značku nízko objemových motocyklů do 125ccm pod názvem UM.

Britský NORTON – anglická legendární značka v současnosti vyrobí cca 250-300 motocyklů za rok, a protože se jedná o ruční výrobu je NORTON schopen reagovat i na zakázkovou výrobu a do 7-10 týdnů vyrobit motocykl na základě současných modelů, ale dle přání zákazníka. Výrobní kapacita se bude v nejbližší době navyšovat. Náhradní díly jsou ve 100% na skladě.

Pro letošní rok uvede na trh v premiéře zbrusu nový super bike – model NORTON V4, který se stal základem pro znovu zahájenou závodní činnost a návrat na motocyklový okruh Isle of Man TT Race 2018. Nová V4 představuje špičku v motocyklovém odvětví jak technologií, tak i použitými komponenty a materiály – dvojitý trubkový rám z lehkých slitin, palivová nádrž pod sedlem z karbonových vláken vyztužená kevlarem ve stylu GP a s obsahem 18 litrů, kapotáž z karbonových vláken, motor NORTON je kapalinou chlazený čtyřválec s úhlem 72°, zdvihový objem 1200 cm3, s titanovými ventily a antihoppingovou spojkou (Slipper Clutch), výkon 230 koní. Nabízen je ve dvou variantách – V4 RR za cenu 979 900 Kč a V4 SS s cenou 1 521 900 Kč. O výjimečnosti motocyklu svědčí i skutečnost, že limitovaná edice 200 kusů modelu V4 SS, byla vyprodaná během 2 dní. V současné době je dostupný pouze model V4 RR.

Dalšími novinkovými modely NORTONU jsou COMMANDO a DOMINATOR. Model COMMANDO je postaven ve stylu „English Old School“ a navazuje tak na nejslavnější model, který byl představen v roce 1967. Replikuje „kavárenské závodníky“ se všemi moderními komponenty při zachování klasického vzhledu a stylu. Je osazen dvouválcovým motorem NORTON o obsahu 961 ccm s výkonem 80 koní. Nabízí se ve dvou provedeních – COMMANDO STANDARD s cenovkou 509 900 Kč a COMMANDO LE, s cenou 569 900 Kč. Součástí nabídky je možnost dokoupení stylových originálních doplňků.

Model DOMINATOR navazuje na úspěšnou tradici modelu, který se poprvé objevil v nabídce v roce 1949, vyráběn s použitím speciálních komponentů s vysokou přesností ve stylu café racer. Je osazen dvouválcem NORTON o obsahu 961 ccm s výkonem 80 koní. Je použit legendární sportovní rám featherbed. V nabídce jsou tři různá provedení – DOMINATOR STANDARD s cenou 609 900 Kč, DOMINATOR LE s cenou 671 900 Kč a DOMINATOR NAKED s cenou 759 900 Kč. I k tomuto modelu lze dokoupit stylové originální doplňky.

NORTON nehodlá nic ponechat náhodě, a proto už má jasno i o blízké budoucnosti na přelomu roků 2018/19. Začátkem roku 2019 přijde na trh model SCRAMBLER 650, což by měl být lehký motocykl tzv. víkendového stylu s řadovým dvouválcovým motorem 650 ccm. Dostupný bude ve třech výkonových úrovních. „Top-end high-spec“ 175 koní – přeplňovaná verze, „Aspirated high“ střední výkon 100 koní a „normal high“ výkon 70 koní vše při 140 kg suché váhy. Cena modelu SCRAMBLER 650 bude startovat na částce 250 000 Kč dle provedení.

MOTO MORINI – slavná italská značka se silným příběhem, slaví letošní rok návrat na trhy střední Evropy. V nabídce společnosti MR43 budou pro rok 2018 tyto modely – silniční sportovní model CORSARO 1200 ZZ, cestovní enduro model GRANPASSO 1200 a naháč model SCRAMBLER 1200.

Naprostou novinkou pak bude model MILANO 1200. Motocykly MOTO MORINI jsou z 99% made in Italy, všechny komponenty, které jsou na motocyklech použity, jsou od italských výrobců, kromě elektroniky, kde se střídá MAGNETI MARRELLI s německým BOSCHem. Továrna MOTO MORINI ročně vyrobí 350-400 kusů motocyklů a 7-10 motorů týdně, a díky ruční výrobě je MOTO MORINI schopno postavit motocykl i na zakázku dle představ svého majitele do 30 dnů. Na všech modelech jsou uplatněny dostupné moderní technologie. Sklad náhradních dílů má vždy 100% k okamžité distribuci.

UM – UNITED MOTORCYCLES -  značka s velice širokou nabídkou motocyklů 125ccm.

Společnosti z Floridy, která během posledních několika málo let dobyla trhy v jižní Americe, co se týče Evropy, Pyrenejského poloostrova, vtrhla prostřednictvím společnosti MR43 na trhy střední Evropy a zařazením této značky do portfolia prodávaných motocyklů vyplnila "díru" na trhu v segmentu motocyklů do 125ccm. Zejména pak v kategorii cruiser. UM si získává srdce nejen mladých motorkářů, ale i těch, co si netroufnou na těžké stroje za zajímavou cenu kombinující výkon a vysokou užitnou hodnotu. Cílem dynamické společnosti UM je nabídnout motocykl, dostupný pro všechny, s bezpečnostními prvky a s výrazným vzhledem.

V nabídce je pro letošní modelový rok 2018 prvních pět modelů:

Model RENEGADE COMMANDO 125 – základem toho cruiseru je kapalinou chlazený jednoválcový motor se vstřikováním s výkonem 12 koní, elektrickým startérem, s nádrží 18 litrů, za cenu 76 900 Kč.

Model RENEGADE COMMANDO SPORT S 125 - základem toho cruiseru je kapalinou chlazený jednoválcový motor se vstřikováním s výkonem 12 koní, elektrickým startérem, s nádrží 18 litrů, za cenu 86 900 Kč.

Model DSR ADVENTURE TT 125 – cestovní enduro s kapalinou chlazeným jednoválcovým motorem se vstřikováním a s nejvyšším povoleným výkonem 15 koní, elektrickým startérem, předním 21“ a zadním 18“ kolem, za cenu 99 900 Kč.

Model DSR SM 125 – tento supermotard s kapalinou chlazeným jednoválcovým motorem se vstřikováním a s nejvyšším povoleným výkonem 15 koní, elektrickým startérem, 17“ koly, za cenu 91 900 Kč.

Model SCRAMBLER CLASSIC 125 – tento moderně střižený naháč s kapalinou chlazeným jednoválcovým motorem se vstřikováním a s nejvyšším povoleným výkonem 15 koní, elektrickým startérem, drátěnými koly, za cenu 86 900 Kč.

Tolik stručná nabídka americké firmy, jejíž maloobjemové motocykly se vyrábějí v Asii pod vlastní kontrolou.

Pro ty, kteří mají rádi sázku na jistotu, nabízí dovozce možnost vyzkoušení motocyklů UM při demo jízdách, které se konají v době 23.– 29.dubna 2018 v Třebíči u UM dealera – společnosti RIMOTO. Během těchto zkušebních jízd si budou moci zájemci na základě facebookového hlasování vyzkoušet model DSR ADVENTURE TT a RENEGADE COMMANDO.

Více informací a podrobnější technické údaje k uvedeným značkám motocyklů a k jednotlivým modelům naleznete na stránkách dovozce MR43.

Nová půjčovna motocyklů MR43

Díky své malosériové výrobě zůstanou motocykly z nabídky MR43 EXCLUSIVE MOTORCYCLES pro mnohé nedostupným snem. Proto dovozce od května tohoto roku spouští projekt půjčovny MR43. K dispozici budou modely NORTON COMMANDO, UM DSR ADVENTURE TT, UM RENEGADE COMMANDO, či MOTO MORINI CORZARO 1200 a GRANPASSO.  Každý si tak v nabídce půjčovny může najít ten svůj typ motocyklu.

Výhradní dovozce motocyklů UM do České republiky v současné době intenzivně buduje kvalitní dealerskou síť, a proto hledá nové partnery v prozatím nepokrytých lokalitách. Společnost MR 43 je proto otevřena k jednání o zastoupení v těchto „bílých místech“. Kontakt pro další jednání mohou zájemci o spolupráci nalézt na http://www.mr43.cz.

Informace o redaktorovi

František Hadt - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 12 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Ritchy přispěl 2 Kč
tom.tk přispěl 10 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Související firma
  • MR43 - Exclusive motorcycle

    Nabízíme motorky značek Norton, Moto Morini, Zontes, UM, Jawa, Vyrus a Brough Superior. Společnost MR43 se zabývá prodejem exkluzivních motorek. Exkluzivní motorky si žádají svoje, třeba luxusní oblečení a helmy. A to všechno pro vás samozřejmě máme. V naší nabídce najdete značky, které nejsou na ...




TOPlist