husqvarna_svartpilen_801_2




Lucky 13: Jak se vyhnout problémům na křižovatce

Vždy na začátku měsíce najdete na našem webu krátký komiks zaměřený na bezpečnost motorkářů. Autorem tohoto projektu je Evropská asociace motocyklových výrobců ACEM a její zástupce pro ČR, Sdružení automobilového průmyslu. Cílem je zvýšení bezpečnosti řidičů motocyklů a skútrů. Jednou ze součástí tohoto programu je komiks, který byl představen 13. října 2008 v rámci Evropského dne bezpečnosti silničního provozu, jenž v Paříži zorganizovala Evropská komise.


Cílem kampaně je zvýšit povědomí jezdců na jednostopých vozidlech o možných rizicích, která na ně číhají na silnicích. Kampaň byla připravena ve spolupráci s instruktory jízdy na motocyklu a má 13 epizod, každá se orientuje na určitý rizikový prvek a poskytne jezdcům rady a doporučení, jak se s riziky nejlépe vypořádat. Obsahem následujících epizod budou: nebezpečné a špatně opravené povrchy silnic, naftové a olejové skvrny, špatné dopravní značení, rizika noční jízdy, jízda v zimě, náledí, špatně navržené nástupní ostrůvky, kovová svodidla, vodorovné značení a špatně navržené zatáčky.
Za redakci bych ještě dodal, že komiks vůbec není špatný nápad. Mezi motorkáři je totiž spousta jezdců, kteří prostě žádné dlouhé texty číst nebudou a na žádná školení nepůjdou. Takovýto nenáročný komiks jim zábavnou formou připomene některá úskalí v oblasti bezpečnosti....
Klepnutím na obrázek si stránku otevřete v celé velikosti (pozor, některé prohlížeče obrázky automaticky zmenšují podle velikosti okna a text je pak nečitelný, v takovém případě je nutné zobrazení zvětšit na původní velikost).
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist