yamaha_demo_tour




Lazareth představí létající motorku

Francouze Ludovica Lazaretha nemusíme našim čtenářům dlouze představovat. Jeho stroje vždycky vybočovaly z řady, a to tak daleko, že vlastně žádná řada už nebyla vidět. Zejména ten poslední, LM847, který měl čtyři kola a osmiválec Maserati, a přesto šlo o motocykl. Teď chce Lazareth zvednout laťku ještě výš. Doslova.

Vlastně se o tom stroji nic moc neví. Jen to, že oficiálně bude představen 31. ledna 2019. Do té doby si musíme vystačit jen s jedním promo videem. I když na něm není vidět vše, to nejdůležitější ano. Tahle motorka bude létat!
Stroj, o němž je řeč, nese jméno LMV 496. Zkratka znamená La Moto Volante, což nám zní děsně poeticky, ovšem ve francouzštině to je jednoduché „Létající motorka“. Nač chodit kolem horké kaše… Co si představit pod čísly 496, to zatím nevíme. V případě předchozí šílenosti LM 847 to bylo jasné, osm válců a objem 4,7 litru, agregát Maserati. Tady to možná bude počet trysek a ještě něco.

Co se dá z videa vykoukat? Motocykl vypadá hodně podobně jako LM 847, vlastně by se chtělo říci, že to bude „létající osm-čtyři-sedma“. Proč ne, ten design se asi hned tak neokouká a hlavně tady Ludovicovi hrála do noty konstrukce se čtyřmi koly. Trysky proudových motorů (zřejmě…) jsou uprostřed a fanoušky sci-fi musí hřát u srdce, že nechybí onen důležitý moment, kdy se motocykl mění na létající stroj. A to tím, že čtveřici kol roztáhne a vyklopí směrem vzhůru. Jestli to je technicky nutné, anebo jen taková Lazarethova hříčka, se dozvíme pravděpodobně až za ty tři týdny. Upřímně jsme zvědavi, jak tohle bude fungovat. A s čím přijde Ludovic Lazareth příště…

VIDEO

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

 

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
zdenjarda přispěla 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist