globalmoto_duben_nolan




KTM 690 Enduro 2008

Z rakouského Mattighofenu přišla žhavá novinka, která potěší všechny milovníky bahna a ty s oranžovým srdcem dvojnásob! Továrna KTM představí na podzim legendární LC4 modelového roku 2008! Třídu Hard Enduro, kterou nyní reprezentuje 950 Super Enduro, rozšíří další kousek v podobě KTM LC4 690.


Model 690 Enduro navazuje na úspěšný jarní start motardu 690 SM, první model, který používá nově vyvinutý jednoválec LC4. KTM 690 Enduro tak rozmnožilo rodinku jednoválcových endur nové generace a navíc začne psát další kapitolu do této doby velice úspěšné ságy offroadových strojů, která se datuje již dvacet let zpátky.


Po hodinách práce se pracovníkům vývoje rakouské továrny KTM podařilo zkonstruovat Hard Enduro s natolik typickými vlastnostmi značky KTM, jako nikdy předtím. Podepsaly se na tom především bohaté zkušenosti rakouské továrny a trend používání nového motoru 690 LC4 se vstřikováním paliva.


Minimalistický koncept se zrodil spojením velmi lehkého trubkového rámu a inovované samostatné nádrže v zadní části motocyklu. Například speciálně vyvinutý podvozek odborníky značky WP dokládá fakt, že Enduro 690 využívá jen ty nejmodernější komponenty. Pro maximální terénní požitek se klade velký důraz na sportovní ergonomické zpevněné sedlo. Na dosažené celkové nízké hmotnosti se mimo jiné podílí i kompaktní jednoválec LC4.


Na oficiální představení KTM 690 Enduro se můžeme těšit u příležitosti pařížské motocyklové výstavy „Mondial du Deux Rouses“ , která bude probíhat ve dnech od 28.9. až 7.10.2007 a kam se samozřejmě s redakcí chystáme. Na trh přijde KTM 690 Enduro na jaře 2008. Proslýchá se ale, že 690 není jediným strojem na základě motoru LC4, který KTM v příští sezóně uvede na trh…


Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist