yamaha_demo_tour




Kawasaki Vulcan S - cruiser s motorem z ER-6

Další novinku pustila do světa ještě před milánskou výstavou Kawasaki. Řadu cruiserů střední třídy rozšíří model Vulcan S, který byl už dříve představen ve Spojených státech a nyní se blíží také na evropské trhy.

Kapitoly článku

Srdce nového modelu tvoří známý řadový dvouválec o objemu 649 ccm, který Kawasaki používá v motocyklech Versys 650 a ER6n/f. Před příchodem na svoje nové působiště byl však motor vyladěn na silnější zátah v nízkých a středních otáčkách. Vulcan S má oslovit hlavně na začátečníky, pro které bude výkon 61 koní spolu s nízkým sedlem a hmotností 223 kilo tak akorát.
Také konstrukce ležatého zadního tlumiče umístěného mimo osu motorky je převzatá ze stejných modelů jako motor. V tomto případě má ale tlumič vyšší zdvih, a předpětí pružiny se dá nastavit v sedmi polohách podle zatížení. Zajímavá je i možnost nastavení polohy předních stupaček směrem dopředu či dozadu. Stavitelné jsou také obě páčky na řídítkách.
O bezpečné zastavení se postará přední 300mm kotouč s dvoupístkovým třmenem, kterému vzadu pomáhá disk o průměru čtvrt metru osazený jednopístkem. V nabídce bude také verze s ABS. Design je na kategorii cruiser poněkud netradiční, ale třeba právě to je způsob, jak přilákat nové zákazníky. Naživo bude Vulcan S poprvé k vidění za necelé tři týdny na výstavě EICMA v Miláně.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (15x):



TOPlist