globalmoto_duben_nolan




Polaris oznamuje akvizici společnosti Indian® Motorcycle

Společnost Polaris Industries Inc. oznámila, že kupuje společnost Indian Motorcycle. Obchod vzešel od společnosti Indian Motorcycle Limited, která je spravována britskými společnostmi Stellican Limited a Novator Partners LLP. Podmínky obchodu nebyly zveřejněny.

Velmi vítáme, že se budeme podílet na znovuzrození této ryzí americké značky,“ uvádí Scott Wine, generální ředitel společnosti Polaris Industries Inc. „Indian začal vyrábět první americké motocykly. My díky naší technologii obohatíme klasické tradiční motocykly Indian o kvalitu a výkon, které jsou součástí značek Polaris a Victory.“

Díky této akvizici přibude do silné stáje Polaris mezi cruisery a cestovní motocykly Victory legendární motocyklová značka. Indian bude fungovat jako samostatná obchodní jednotka, která bude využívat mocnou kombinaci strojírenského mistrovství a inovativní technologie firmy Polaris a zároveň bude stále čerpat ze svého odkazu prémiové značky, nezaměnitelného designu a dlouhé bohaté tradice.
Jsme spokojeni, že jsme se společností Polaris dosáhli dohody. Polaris zužitkuje svou sílu ve vývoji, výrobě i distribuci, a tak dokončí naši misi, do které jsme se pustili v roce 2006 při znovuuvedení značky Indian na trh: a to využít ohromný potenciál značky Indian,“ vysvětluje Stephen Julius, předseda správní rady společnosti Indian a generální ředitel společnosti Stellican. „ Polaris je nejvhodnějším vlastníkem Indian Motorcycle. A tradiční a zvučná značka Indian rozšíří záběr společnosti Polaris a zvýší její konkurenceschopnost na motocyklovém trhu.

Novator Partners LLP je alternativní investiční společnost se základnou v Londýně, kterou založil a vede investor pan Thor Bjorgolfsson. Pan Bjorgolfsson, zanícený motocyklový nadšenec, říká „Po složitějším začátku bylo naším cílem vrátit legendární motocykly Indian zpět do života. Počáteční fáze tohoto projektu je již za námi. Nyní naši partneři ve společnosti Polaris převezmou tento úkol s cílem využít plný potenciál této klasické americké značky.“

Na tiskové konferenci společnosti Polaris zazněly mimo jiné následující otázky:

Nahradí motocykly Indian Victorky?
Ne. Victory i Indian budou i nadále fungovat jako dvě samostatné značky, každá s vlastními modely, designem, motory, příslušenstvím.

Když se Indian stal součástí koncernu Polaris, dojde ke změně jeho jména?
Ne. Značka Indian, její logo i výrazný styling jsou hluboce zakořeněné v povědomí široké veřejnosti. Značku chceme ponechat a využít její potenciál.

Když se staly motocykly Indian součástí společnosti Polaris, jak to ovlivní budoucnost motocyklů Victory?
Victory stále roste a bude i nadále zásobovat své dealery inovativními výrobky v prvotřídní kvalitě. Indian doplňuje naši značku Victory a přináší rozmanitou nabídku motocyklů v různých cenových úrovních. A navíc výroba dvou nezávislých značek motocyklů nám přináší úsporu průměrných nákladů. Obě značky budou profitovat ze snížení provozních nákladů, obě získají větší sílu, vyšší ziskovost a větší konkurenceschopnost na trhu. Z tohoto pohledu pomáhá přítomnost jedné značky posilovat budoucnost té druhé.

Jaký dopad budou mít tyto změny na dealery?
Na naše současné dealery a distributory nebudou mít změny žádný okamžitý dopad. Victory se stane ještě více konkurenceschopnou, protože rozšíření výroby o druhou značku umožní snížit průměrné náklady a dosáhnout tak větší efektivity. Obě značky budou profitovat ze snížení provozních nákladů, obě získají větší sílu, vyšší ziskovost a větší konkurenceschopnost, která povede ke zvýšení prodejů. A navíc naši dealeři Polaris/Victory budou mít v budoucnosti možnost reprezentovat i značku Indian.

Budou mít současní dealeři Indian přístup k produktům Polaris a Victory?
Toto budeme řešit případ od případu. Dealeři se zájmem o prodej vozidel Polaris/Victory o to budou muset požádat a zúčastnit se procesu pro nové dealery a úspěšně projít programem rozvoje (Polaris´dealer development program).

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist