yamaha_mt09




Indian představuje Roadmaster Classic 2017

Chrom a přírodní kůže na jedné straně, sedmipalcový dotykový displej a LED světlomet Pathfinder na straně druhé; nové technologie se potkávají s retro prvky v novém modelu Roadmaster Classic. A nechybí tu ani patřičná dávka komfortu a luxusu. Obě sedla mají vyhřívání se samostným ovládáním, při startování nemusíte vyndat klíč z kapsy, a na dálnici za vás drží rychlost tempomat.

Kapitoly článku

Při bližším pohledu najdeme ještě další detaily, připomínající minulost motocyklů značky Indian. Chromované kapkovité logo na nádrži, kožené třásně a protažené blatníky dodávají motorce punc té nejklasičtější cestovní klasiky. Základ přitom zůstává stejný jako u standardního modelu Roadmaster, tedy vidlicový dvouválec Thunder Stroke 111 s šestistupňovou převodovkou, uložený v hliníkovém rámu. K tomu komfortní odpružení, výkonné brzdy a bohatá cestovní výbava. 

Do ní patří kromě zmíněné sady tří brašen s celkovým objemem 125 litrů ještě elektricky nastavitelný plexištít, spodní kapoty s integrovanými kastlíky, a stavitelné deflektory tu naopak kvůli čistějšímu designu chybí. Za chladného počasí si však posádka může zapnout vyhřívaná sedla a jezdec má k dispozici také vyhřívané rukojeti. Pro jízdu sólo lze zadní kufr snadno a rychle sundat, a snížit celou siluetu motorky.

O zábavu se na dlouhých cestách postará informační systém Ride Comand, který  s jezdcem komunikuje prostřednictvím sedmipalcového dotykového displeje. V něm jsou spojeny funkce přístrojové desky, palubního počítače, 100wattového audio systému, navigace a Bluetooth konektivity. Displej je přizpůsoben ovládání v rukavicích a jeho vysoký jas zaručuje stoprocentní viditelnost v každých podmínkách.

Místa k sezení je tu také spousta, a hlavně spolujezdec si na nedostatek pohodlí nemůže stěžovat. Jeho široké kožené křeslo s opěradlem na zadním kufru doplňují ploché nastavitelné stupačky, a z originálního příslušenství se dají přikoupit i opěrky pod ruce. Jezdec se zase může kochat pohledem na svoje pracoviště s chromovanými ovládacími prvky a kabeláží čistě schovanou uvnitř  trubky řídítek.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):



TOPlist