husqvarna_svartpilen_801_2




Začíná výstava Motocykel v Bratislavě

Na plochách veletržního centra Incheba v Bratislavě odstartoval veletrh Motocykel 2024. 22. ročník je podle organizátorů vůbec největší slovenskou výstavou motorek v historii a představuje se tady hromada značek a novinek. K vidění jsou dokonce i značky, které chyběly minulý týden v Brně na Motosalonu, na druhou stranu některé zase chybí.

Kapitoly článku

Pokud se po Motosalonu, který skončil v neděli v Brně, ještě necítíte saturováni motocyklovými výstavami, můžete teď zajít na další. Jen o zhruba 130 kilometrů jižněji, ve slovenské Bratislavě, totiž odstartoval Motocykel – slovenská obdoba tuzemských jarních výstav. A rozhodně bude na co koukat.

 

Bratislavské výstaviště zaplavily motorky všech možných i nemožných značek, a to včetně KTM, Husqvarny a Gas Gasu – tedy jediných velkých značek, které chyběly na výstavišti v Brně. Potěší i větší stánek Ducati nebo prezentace prodejce MR43, který zastupuje exkluzivní značky jako Bimota nebo Brough Superior, ale i lidovější Moto Morini, UM či Zontes.

Aby to však bylo vyvážené, některé značky v Bratislavě naopak chybí. Jmenovitě je to třeba Royal Enfield, který v Brně představoval nového posíleného Himalayana.

Nové stroje a nezbytné příslušenství je pochopitelně potřeba něčím doplnit. V Bratislavě to jsou mimo jiné stavby a přestavby v rámci sekce Customs of Slovakia. Vedle lokálních stavitelů se představují i party z Česka, Polska, Maďarska či Chorvatska.

Dále nechybí veteránské motorky a v rámci programu na vnějších plochách spálí svoje pneumatiky Adam Peschel a jeho parta Special Brothers. O něco klidnější pak bude setkání s některými slovenskými tvářemi motocyklového závodění.

Letošní Motocykel začal právě dnes – ve čtvrtek 7. března, a trvá až do neděle 10. března. S výjimkou neděle se brány pro návštěvníky otevírají v 9:00 a zavírají v 19:00, v neděli je pak otvíračka zkrácená do 17:00.

Čtvrtek a pátek je výhodnější po stránce vstupného – základní činí pouze 12 euro. Víkendové dny už zaplatíte 14 euro. A pokud na výstaviště v Bratislavě zrovna nemáte cestu? Pak se podívejte alespoň do naší velké galerie.

 

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist