yamaha_mt09




Husqvarna představuje enduro modely pro rok 2019

Již v nadcházejících týdnech se u všech prodejců Husqvarny objeví inovované modely dvoutaktních a čtyřtaktních endur na příští sezónu. Modelová řada celkem sedmi motorek, sahající od dvoutaktní TX 125 až po půllitrový čtyřtakt FE 501, se změnila poskromnu, ale přesto znatelně.

Kapitoly článku

Dost možná největší změnou je přenastavení tlumičů u všech motorek. Podvozky, sestávající z předních vidlic WP Xplor 48 a zadních tlumičů WP DCC, jsou nyní tužší napříč modelovou řadou. Podle Husqvarny mají stroje vyhovovat širšímu spektru jezdců, nicméně i nadále zde zůstává prostor pro individuální doladění přímo na tlumičích.

Na motorech jsou největší změnou standardně dodávané elektrické startéry do všech modelů s výjimkou TX 125, který nadále disponuje klasickou nakopávačkou. Nejmenší TX 125 však dostal novou spojku s talířovou pružinou a všechny motorky jsou také vybaveny víkem spojky s vyšší odolností proti otěru a odírání.

Čtyřtakty jsou potom vybaveny kontrolou trakce. Ve světě off-road motorek vcelku unikátní prvek, jehož elektronický mozek sleduje otáčky motoru. Pokud otáčky začnou náhle vystřelovat, elektronika jemně upraví přísun výkonu na zadní kolo a tím zajistí optimální trakci bez protáčení kola. Kontrolu trakce lze snadno vypnout na sdruženém ovladači, kde jezdec volí i palivové mapy.

Rok 2019 přináší také novou grafiku polepů, samozřejmě v klasickém stylu modré, bílé a žluté barvy. Vedle nových motorek, přichází Husqvarna i s rozšířenou nabídkou příslušenství, a to jak na motorku, tak i na jezdce.

 

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 3 Kč
Martin458 přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist