journeyman_brezen




Husqvarna má edici Rockstar i pro endura

U mateřské KTM jsme si už na různé speciální a limitované edice v čele se Six Days dávno zvykli, u Husqvarny jsou však výjimečné. V modelovém ročníku 2021 si jedno dvoudobé a jedno čtyřdobé enduro budete moci pořídit v provedení Rockstar Edition.

Rockstar Edition, tento název jsme doposud slyšeli akorát u motokrosů, kde v tomhle provedení byla k dispozici loni a letos královská FC 450. V endurech letos nesměle přibyl speciální model jako pocta aktuálně nejšílenějšímu enduristovi v řadách Husqvarny Grahamu Jarvisovi, a zřejmě se i zákazníci Husqvarny, která je už v základu brána za vybavenější sestřičku KTM, chytli na tyhle „limitky“, protože v endurech modelového ročníku 2021 teď už budou zvláštní modely dva. Oba Rockstar Edition a oba u Husky všeobecně uznávané nejlepší náčiní ve své motorové kategorii – ve dvou dobách TE 300i a ve čtyřech FE 350.

Zatímco u KTM se vždycky najde celkem dost doplňků, jimiž jsou speciální edice ještě vylepšeny, u Husqvaren se drží spíše trochu zpátky. Jako by stačily už ty hlavní technické rozdíly proti KTM, především přepákováním na zadním tlumiči a kompozitová karbonová podsedlovka. Stroje Rockstar Edition se od sériovek liší na první pohled grafikou a jiným sedlem, černým s jakýmisi protiskluzovými „žebry“. Rám dostal odolnější černé práškové lakování a černý je i kryt předního kotouče. Šedé jsou gripy ODI a jinak jsou další vyměněné věci modré – na CNC frézované brýle, vodítko řetězu i řetězová rozeta Supersprox.

K novým motocyklům už známe i ceny. V obou případech vás Rockstar Edition vyjde pouze o zhruba 8000 Kč dráž než základní model, za dvoudobou TE 300i tedy dáte 288 550 Kč a za čtyřdobou FE 350 potom 298 650 Kč. Pro porovnání, kátéemky se stejnými motory v edici Six Days vycházejí na 290, resp. 306 tisíc korun.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 9 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Zdenek54 přispěl 3 Kč
zabl přispěl 3 Kč
Kytí přispěla 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist