journeyman_brezen




Husqvarna 701 Svartpilen na špionážních fotkách

K produkční verzi neo-scrambleru Svartpilen 401, která byla představena na podzim v Miláně, brzy přibyde druhý "Černý šíp" se silnějším motorem. Ve Španělsku byl při testování zachycen prototyp Husqvarny s hodně podobným designem, postavený na základu KTM Duke 690.

Testovaný prototyp je v pokročilé fázi vývoje, takže finální podoba sériového modelu se už zřejmě příliš měnit nebude. Jisté rozdíly proti původnímu konceptu tady jsou, ale základní koncepce moderního scrambleru zůstala zachována. Krátce střižený přední blatník dodává motorce agresivní výraz, a zajímavým detailem je přístrojová deska, nebo lépe řečeno jednoduchý budík, který se tváří jako nastavitelný.

Z dostupných obrázků můžeme vidět, že Husqvarna použila stejný motor jako v letošních modelech 701 Supermoto a Enduro, který dostal řadu vylepšení, díky vyšším otáčkám se dostal na parametry 74 koní (55 kW) a 71 Nm. Vibrace jednoválce tlumí nový vyvažovací hřídel, plnění emisní normy Euro 4 pak hlídá modernější systém elektronického vstřikování a jiná koncovka výfuku. Svartpilen 701 musí podle nové normy mít v základu ABS a pravděpodobně dostane také systém kontroly trakce.

Z modelu 701 Supermoto pochází také vyplétané ráfky Akront, obuté do pneumatik Pirelli MT60 Scrambler o šířce 120 vpředu a 160 vzadu. Plně stavitelná 43mm přední vidlice WP je stejná jako u KTM 690 Duke R, kde má zdvih 150 mm. Jeden kotouč o průměru 320mm je osazen radiální čtyřpístkem Brembo, páčka brzdy je na rozdíl od té spojkové nastavitelná.

Vzhledem k tomu, že avizované spuštění výroby modelů Vitpilen se proti plánu zpozdilo, nedá se očekávat, že by Husqvarna uvedla model Svartpilen na trh v nejbližší době. Podzim napoví víc. 

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist