husqvarna_svartpilen_801_2




Podívejte se na dva koncepty CB4 od Hondy

Jak vidno, udělala si Honda z vize Neo Sports Café prakticky novou filozofii a designový směr. Po příchodu originálního konceptu, sériové CB 1000R a menších variant CB 125R a CB 300R, ukazuje japonská značka na motosalonu EICMA 2017 ještě další dva koncepty. Přichází minimalistický CB4 a polokapotovaný kafáč CB4 Interceptor.

Kapitoly článku

Abychom byli zcela přesní, obnažený koncept CB4 není žádnou novinkou. Jedná se o stroj z roku 2015 a Honda tehdy ukazovala vizi toho, jak by mohl vypadat nahatý café racer nového tisíciletí. Na základech CB 650F proto vznikla poměrně zajímavá motorka, doplněná mimo jiné o dvojici výfuků do strany s karbonovými kryty, kulaté přední světlo, semišové sedlo nebo o karbonové chrániče chladiče.

Přesuňme se však z doby před dvěma lety do současnosti, neboť právě teď se Honda vytasila s polokapotovaným pokračovatelem konceptu CB4,vycházejícím opět z litrového Neo Sports Café. Motorka s aerodynamickou zaoblenou kapličkou je výsledkem práce designérského studia Hondy v Římě a posouvá vizi moderního „kafáče“ zase o kus dál.

Interceptor halí celočerné zbarvení a zajímavostí je třeba absence klasického předního světlometu. Na cestu svítí jen kroužek LED diod a v jeho středu je umístěna větrná turbína, přeměňující proudící vzduch za jízdy na elektrickou energii. Tento prvek se do sériové podoby pravděpodobně nedostane, ale právě představenou CB 1000R, doplněnou o elegantní polokapotáž z Interceptoru, si umíme velmi dobře představit.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist