globalmoto_unor




Honda představuje novou pětistovku Rebel

Mezi novinkami na příští rok, které se ukázaly na podzimních výstavách, není zrovna moc motorek z kategorie cruiser. Honda to teď chce napravit, a pod známým názvem přiváží jeden zbrusu nový model. Rebel byl sice představen v Americe, ale bude se prodávat i u nás.

Kapitoly článku

Vývoj nového modelu dostal na starost stejný muž, který stál u zrodu futuristické Hondy Vultus. Rebel by se ale svým vzhledem spíš než do sci-fi filmu hodil do nějaké hollywoodské klasiky, a rozhodně v sobě nezapře, že se v Americe narodil. Přesněji řečeno, vznikl tam jeho design. Základem je známý řadový dvouválec o objemu 471 ccm, který nejspíš budete znát z řady modelů CB500. Ten je se svým zátahem od nízkých otáček pro cruiser jako stvořený, chcete-li se vejít do limitů řidičáku A2. S ohledem na způsob použití navíc došlo změnou map v systému vstřikování paliva PGM-FI k maximalizaci točivého momentu v nízkých otáčkách. Špičku o hodnotě 44,6 Nm tak jezdec najde už v 6 000 ot./min., nejvyšší výkon 33,5 kW pak v 8 500 ot./min.

Rám z ocelových trubek se pochopitelně musel přizpůsobit delší stavbě Rebela, který zvlášť v jednomístné konfiguraci vypadá jako opravdu velká motorka. Snadno ho však lze doplnit o sedlo spolujezdce a druhé stupačky. I přes svojí optickou délku Rebel s rozvorem 1488 mm, stopou 110 mm a nízkým těžištěm slibuje mladým motorkářům snadnou ovladatelnost. Brzdy jsou dimenzované přiměřeně k dané kategorii, a v základní výbavě nesmí chybět povinné ABS. což je současně jediný elektronický asistent. Spousta designových doplňků se však dá najít v katalogu originálního příslušenství.

Video

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (16x):
Motokatalog.cz



TOPlist