globalmoto_kveten




Nový motor od H-D ScreamingEagle SE120ST

Pokud máte pocit, že váš Harley-Davidson potřebuje větší sílu než doposud, tak vězte, že vás vaše oblíbená značka nenechává na holičkách. V nabídce se objevuje nový typ agregátu ScreamingEagle , který mašině dodá tu správnou šťávu!

Nejprve je ale potřeba zdůraznit, že motor s označením SE120ST je určen pro rámy a podvozky z řady Touring, kam zapadne na dírku přesně, takže je stačí jen přišroubovat a vyjet. Kdo by chtěl novinku použít v jiném rámu, bude si muset nechat zajít chuť nebo se pustit do úprav rámu.

Vzduchem chlazený motor o objemu 1 966 ccm má na zadním kole výkon 106 koní a točivý moment dosahuje hodnoty 158 Nm. Jsou to dostatečná čísla na oslovení zákazníků? ScreamingEagle SE120ST ale boduje designem. Motor je v decentní a velmi slušivé kombinaci černé se stříbrnými částmi a hliníkovými detaily.
Součástí jsou i 58mm škrticí klapky vstřikovací jednotky, které jsou o 18 % větší než standardní, což napomáhá k využití celého potenciálu motoru. Pozitivní, ale zároveň očekávaná zpráva je, že motor je schválen pro provoz na silnicích za předpokladu použití originálního výfukového systému.

Dokoupit se dá i laděný výfuk ScreamingEagle Street Performance Exhaust System, který silnice a jejich normy také snesou. ScreamingEagle má dále v nabídce několik dalších doplňků, kterými můžete dovybavit váš Harley, záleží jen na ochotě utrácet.

Tím jsme nakousli otázku ceny. Ta je v USA stanovena na 5 695 dolarů (cca 142 tis. korun). Pro evropské zákazníky je ale situace ještě horší, protože například dealer ve Velké Británii nabízí tento motor za 5 582 liber, což je v přepočtu zhruba 212 000 Kč.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist