yamaha_demo_tour




Eicma: překvapení od Fanticu - nové Caballero

Všechny příznivce old-school stylu v Miláně potěšila italská značka Fantic, která vedle modelové řady endur 2017 v Miláně vystavuje prototyp novodobého modelu Caballero. Ten v minulosti dlouho patřil k nejoblíbenějším motorkám mezi italskou mládeží, a na jeho slávu chce Fantic navázat právě v době, kdy je retro styl na vzestupu.

Značka Fantic Motor má, podobně jako celá řada dalších italských výrobců, za sebou strastiplnou historii. Po úspěšných sedmdesátých a osmdesátých letech přišla krize, a pak úplné zastavení výroby. Přitom model Caballero, vyráběný v několika kubaturách, ještě pár let předtím slušně válcoval tehdejší trh. Mimochodem, poprvé byl v roce 1969 představen právě na milánském výstavišti. Italské motocyklové značky naštěstí mají tuhé kořeny, a Fantic se zásluhou podnikatele Federica Fregnana před deseti lety vrátil. Nejprve s off-roadovými speciály, a letos už potěšil své fanoušky novým silničním modelem Caballero.

Ten se bude vyrábět ve třech kubaturách, vždy s jednoválcovým motorem (125, 250 a 500 ccm) a ve třech verzích; jako scrambler, lehké enduro a flat-track. Žádný z vystavených prototypů sice ještě nemá zrcátka ani blinkry, ale sériová výroba se už plánuje. Nejsilnější pětistovka bude v Itálii stát kolem 6 000 Eur. 

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):
Motokatalog.cz



TOPlist