yamaha_demo_tour




Oficiálně: Erik Buell Racing 1190RS street bike

Že to Erik Buell nezabalil poté, co se rozešel s Harley-Davidsonem, víme už dávno. Erik se začal specializovat na závodní stroje, ale aby mohl svůj motocykl přihlásit do šampionátu AMA Pro Racing circuit, musí mít i jeho civilní verzi.

Erik Buell na internetu zveřejnil oficiální technická data a fotografie silniční verze modelu 1190RS. Také spustil objednávkový systém, protože homologovaných mašin do běžného provozu bude jen 100 ks. Možná v budoucnosti bude nějaká další série, podle zájmu zákazníků a fanoušků, ale zatím pro splnění podmínek závodů Erikovi stačí mít stovku silničních motorek.
Základem motocyklu je masivní hliníkový rám, v jehož útrobách je dostatek místa pro 17litrovou palivovou nádrž. Pohonnou jednotkou je velký dvouválec do V o objemu 1190 ccm. Maximální výkon je 175 koní při 9750 ot./min a točivý moment 131 Nm nastupuje při 9400 otáčkách. Slušná čísla na V-Twin a když k tomu připočteme suchou hmotnost 176 kg, začínáme tušit, že EBR 1190RS street bike bude pěkný žihadlo.
Plně nastavitelný podvozek dodala světoznámá firma Öhlins: vpředu je zlatá obrácená vidlice s průměrem trubek 43 mm, vzadu je kyvná vidlice s centrálním tlumící jednotkou. O zastavení této bestie se bude starat pro Buell typický přední kotouč, který je na ráfku kola, a osmipístkový třmen; vzadu je jeden menší kotouč. Za zmínku jistě stojí i 17palcové hořčíkové disky kol.
Erik Buell Racing 1190RS street bike se bude prodávat ve 4 barvách: Abraxas Inferno, Boreas Frost, Burnt Armor a Pitch Black. Cena za motorku z limitované edice bude 39 999 dolarů (cca 680 tis. korun) a za verzi Carbon bude příplatek další 4000 dolarů (necelých 70 000 Kč).

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (23x):
Motokatalog.cz



TOPlist