yamaha_demo_tour




Ducati Monster 2014 - spy photos

Po síti už nějakou chvíli neběžely žádné špionážní fotky - naposledy tuším papparazzi nachytal při testech nahatou verzi BMW S1000RR. A teď tu máme odpověď z Itálie, novou Ducati Monster 1198!

Ano, čtete správně. Na scénu přichází nejsilnější Ducati Monster všech dob. Design novinky, která má být představena během následujících týdnů, zatím úspěšně halí kamufláž a nízká kvalita obrázků, ale motor lze identifikovat celkem spolehlivě. Jde o vodou chlazený dvouválec Testastretta, a vypadá to, že s objemem 1198. Ten umí výkon až 170 k, ovšem v případě Monsteru se jeho hodnota dá očekávat někde na úrovni 150 koní. 
Řada Monster přestavuje pro fabriku z Bologni pořád velký obchodní potenciál. Obrovské obchodní úspěchy s prvními modely vytáhly v devadesátých letech firmu z velkých finančních problémů a Monstery dodnes tvoří největší podíl na prodejních výsledcích. I to je nejspíš důvodem, proč Ducati zatím nerealizovala svůj původní plán použít svůj druhý nejvýkonnější motor do radikálního Streetfighteru, jehož popularita nemůže Monsterům konkurovat.
Na podrobnosti si nejspíš ještě nějakou dobu počkáme, ale déle než do podzimu to určitě trvat nebude.


Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):
Motokatalog.cz



TOPlist