globalmoto_duben_nolan




Confederate uvedla nový P120 Fighter Combat

Tato malá louisianská firma vyrábějící stylově originální motocykly špičkové kvality, uvedla po dvou letech na trh již čtvrtou novinku. Stalo se tak v půli srpna na festivalu Motorsport ve městě Carmel v Kalifornii.

P120 je stylově nová a samostatná kapitola, avantgardní vzhled tohoto stroje nelze zařadit do žádné kategorie. Nicméně předešlé série motorek od tohoto výrobce našly své oblíbence. Majiteli se stali například známí herci Tom Cruise, Brad Pitt, zpěvák Bruce Springsteen, velkým fandou těchto motorek je třeba i Barrack Obama, který vyzdvihl tuto firmu při jedom z jeho proslovů.
Předešlé malé série (např. model Wraith - 45ks) nebudou vyjímkou ani u Fighteru, naplánovaných pro výrobu je jen 120ks. Jako základ pro výrobu rámu motocyklu a jeho součástí jsou použity hliníkové slitiny a titan, stejné, které se používají i v leteckém průmyslu. Stroj je osazen 5-ti rychlostním V-Twinem o obsahu 1966ccm, motor má neuvěřitelný krouťák 183Nm a předčí tím i například nového V-maxe, 160 koňských sil se pak přenáší na zem přes 18" vysoké a 203mm široké zadní kolo, vpředu je pak devatenáctka o šířce 76mm.
     Combat Fighter není určen na delší cestování a už vůbec ne pro jízdu ve dvou. Dokáže však jezdce nadchnout sílou a tahem motoru. Uvedené údaje o lecčems vypovídají. Zajimavě je udělá kontrola stavu paliva, a to skleněnými průzory na vršku a spodku nádrže.
     Určitě stojí za zmínku 3 předešlé modely této značky a to Wraith – vycházející z designu motorek ze 30.let, Rennaisance Fighter a Hellcat Combat. Atypické stroje, které bohužel na našich silnicích asi jen tak nespatříme.
Video je pak ke shlédnutí například na oficiálních stránkách confederate.

Informace o redaktorovi

Petr Kvaš - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):



TOPlist