globalmoto_kveten




Co nás čeká v roce 2007?

Jaro přineslo celou řadu odhadů i potvrzených zpráv. V roce 2007 nás čeká nový Triumph Tiger, BMW F800GS, čtyřválcová Aprilie a Ducati, Yamaha Diversion....


Podle prvních ohlasů bude nový dvouválec od BMW moc povedeným motorem. Vedle stávajícího silničního modelu F800S a jeho cestovnější verze F800ST by tedy příští rok mělo nabídku rozšířit cestovní enduro BMW F800GS. Podobně jako u modelu K1200R - i u osmistovkové řady pak přibyde úplný naháč - BMW F800R, který by mohl vypadat hodně podobně, jako na této fotomontáži.


Z Anglie přichází zvěsti o přípravách nového modelu Triumph Tiger. Podle prvních špionážních snímků to ale vypadá, že nám Triumph nějak varaderovatí - litá kola, kapotáž jak na fazera... uvidíme, do jaké podoby se nakonec Tiger vyloupne. Osobně se mi nechce věřit, že by se Triumph vzdal dvou charakteristických kulatých světlometů.


Potvrzená zpráva, přichází od Ducati. Koncept radikálního motardu s názvem „Ducati Hypermotard“, představený na podzimní výstavě v Miláně, zaznamenal tak pozitivní ohlasy veřejnosti, že bylo rozhodnuto o jeho výrobě. Zpráva byla poprvé oznámena prostřednictvím internetového Desmoblogu, na kterém se můžete každý den dočíst ty nejnovější zprávy z vedení značky Ducati.


Úplně jiný styl vyznává další novinka, která míří do výroby. Futuristická Honda DN-01 by měla být na konci roku v prodeji! Hlavním rysem bude absence řazení, které bude nahrazeno hydraulickým přenosem točivého momentu. Jako pohonná jednotka poslouží modernizovaný dvouválec do V, který je letos v nabídce v inovovaném modelu Deauville. Nová Honda DN-01 je určitě zajímavý pokus, který bourá zavedené kategorie. Můžete s ní vyrazit na sraz skútrařů, na sraz cesťáků, na sraz chopperů.... a řekl bych, že neuděláte ostudu ani na srazu UFO. Kdyby radši Honda konečně vyjela s novým Transalpem!


Další dvě novinky by měly přijít z Itálie. Ducati vyvíjí velký čtyřválec do V o objemu 1200ccm, který by měl konkurovat japonským řadovým litrům. Podle MCN se jeho podoba bude odvíjet od legendárních rysů modelu 916. Podobné pověsti kolují o Aprilii - i zde by mělo jít o nový motor V4 1000 ccm. Zatím se musíme spokojit jen s těmito fotomontážemi a kresbami.


Poslední zpráva snad alespoň trochu utěší majitele dávno ukončeného modelu Diversion od Yamahy. Výrobce nezapoměl na charakteristické tvary polokapotáže a oživil ideu Diversion alespoň v podobě malého motocyklu Yamaha YBR 125 Diversion.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist