husqvarna_svartpilen_801_2




Špionážní foto z testování BMW NineT

Na minulé výstavě EICMA oslavila bavorská značka 90-ti leté výročí od prvního vyrobeného motocyklu a také oznámila svůj záměr vyrobit další vzduchem chlazený motocykl. A my máme fotky z testování v Itálii!

První vlaštovky jsme se dočkaly v podobě konceptu Ninety od uznávaného amerického návrháře Rolanda Sandse. Tento krásný retro koncept byl představen na italské výstavě veteránů a odkazoval na devadesáté výročí značky a čtyřicáté výročí modelu R 90 S. Z jeho linií bude pravděpodobně vycházet i příští sériová motorka od BMW, která nyní nese pracovní název NineT.
V modelu se kloubí klasická elegance s charakteristickými prvky BMW. Velmi povedený street bike bude pohánět upravený, vzduchem chlazený, dvouválcový boxer o objemu 1 200 ccm, který známe např. z modelu GS.

Velmi výrazná je přední zlatá USD vidlice a klasické retro v podobě kulatého světla. Dalšími dominantními prvky je koncovka výfuku nebo kombinace dlouhé nádrže a zakončením ve stylu cafe-racer. Na fotkách ale můžeme vidět, že zakulacený zadek snese i nějakou tu batožinu. Do estetiky a celkového vyznění motorky nám úplně nesedí opticky těžký kardan, ale tohle fandům značky BMW určitě vadit nebude.
Podrobnější informace jsou v této době nedostupné, ale očekáváme jejich, a samozřejmě také samotné motorky, zveřejnění na podzimní výstavě EICMA 2013. Těšíte se na naháče z Německa? O jeho ceně se nyní můžeme jen dohadovat, ale předpokládá se, že to bude něco okolo 330 000,- Kč.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):
Motokatalog.cz



TOPlist