journeyman_brezen




Program BMW Spezial - customy přímo z výroby

Od chvíle, kdy BMW založila novou řadu Heritage, se rozšířil nejen počet modelů postavených na základě R nineT, ale také nabídka originálních stylových doplňků. Však si tyhle motorky o individualizaci a další úpravy přímo říkají, a verze Pure byla vloni uvedena na trh dokonce přímo s tím, že se jedná o holý základ určený k dokončení podle přání a vkusu svého majitele. Od letošního srpna BMW posouvá možnosti customizace ještě dál, a začne nabízet upravené motorky rovnou z fabriky.

Kapitoly článku

Pro zákazníky BMW to zas tak velká změna nebude, protože u německé značky - jako jedné z mála - je zadávání specifikace příslušenství rovnou do výroby dlouholetou praxí. Zatímco většina ostatních výrobců prodává a montuje doplňky až na show-roomech po vybalení motorky z krabice, BMW má svůj zaběhnutý systém, kde si zákazník nadiktuje svá přání nad rámec standardu hned při objednávání motocyklu, a ten pak přijede z továrny už v kompletní požadované výbavě. U některých volitelných prvků, jako je třeba elektronicky stavitelný podvozek ESA nebo stabilizační systém ASC, to koneckonců ani jinak nejde.   

Současná móda si ale žádá hlavně osobitý a originální vzhled, a proto vznikl program BMW Motorrad Spezial, věnovaný hlavně designovým úpravám motocyklů z Mnichova. Speciální laky, doplňky šité přímo na míru konkrétním modelům a v různých barevných provedeních, stylové polepy - v menu najdete téměř vše, na co si vzpomenete. Prémiová kvalita materiálů a dokonalé dílenské zpracování by u německého výrobce měly být samozřejmostí. A vybírat můžete z pohodlí svého obýváku, protože spolu s programem Spezial BMW spustí nový on-line konfigurátor.  V něm si jednoduše naklikáte barvu motorky, navěsíte na ní vybrané doplňky, a teprve až budete s výsledným vzhledem naprosto spokojeni,  přistoupíte k objednání.

Postupovat přitom můžete dvěma způsoby. Pokud si chcete vyzdobit svojí novou motorku ještě dřív, než vám od ní prodejce předá klíčky, zadáte svoje speciální požadavky při jejím objednání. Program Spezial World je pak určen stávajícím majitelům motorek BMW, kteří si mohou nechat poslat vybrané příslušenství ke svému dealerovi, a nechat je namontovat dodatečně.

V první fázi se program Spezial otevře pro všechny modely řady Heritage a Touring, další by pak měly postupně přibývat v příštích měsících a letech. Za hlavní výhody nákupu příslušenství a výbavy způsobem ex-works BMW označuje především to, že veškerá doplňková výbava je uvedena na faktuře, a tím pádem se na ní vztahuje kompletní záruka. Zákazník ji také může financovat společně s motocyklem, a odpadají tak dodačné náklady.

 

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Jarda-Bekr přispěl 1 Kč
KALUP přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist