journeyman_brezen




BMW G 310R v prodeji od října. Známe cenu

Přelomový model, který má pro německou značku otevřít dveře do menší kubatury, byl představen už v loňském listopadu. Na prodejnách se však první kusy objeví s téměř ročním zpožděním, pravděpodobně jako modelový rok 2017. Zájemci ale budou za trpělivost odměněni férovou cenovkou.

Kapitoly článku

V nabídce BMW zatím chybí model v kubatuře pod 500 ccm, a také motorka s doporučenou cenou pod 240 tisíc korun. Obojí se ale brzy změní - na trh přichází nový roadster G310R, který má ke značce přivést hlavně mladší zákazníky. Cenou, která začíná na čísle 130 500 Kč včetně DPH, se novinka zařadí na úroveň konkurenčních třístovek jako je Yamaha MT-03 nebo Kawasaki Z300. Na rozdíl od nich však německou malorážku pohání jednoválcový - byť moderní čtyřventil DOHC - zatímco v japonských strojích vrčí řadové dvouválce. Výkonem 25 kW (34 koní) při 9 500 otáčkách se motorka vejde do regulí pro řidičské průkazy skupiny A2 s největší rezervou,  pohotovostní hmotnost 158 kg jí ale řadí mezi nejlehčí ve své třídě. Nadstandardním prvkem výbavy je převrácená přední vidlice, hliníková zadní kyvka naopak v téhle kategorii není žádnou výjimkou, stejně jako ABS v základu.

BMW G310R se bude vyrábět ve spolupráci s indickým koncernem TVS Motor Company, kompletní vývoj však probíhal v Mnichově. Roadster patrně nebude jediným modelem v kubatuře 300 ccm, který si bavorští pro novou generaci zákazníků připravili. Kdy se dočkáme cestovního endura nebo kapotovaného supersportu však zatím není známo.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):
Motokatalog.cz



TOPlist