yamaha_mt09




BMW chystá novou a cestovní verzi skútru C 400X

Jak prozrazují patentové návrhy vyplouvající na povrch, BMW má v plánu novou verzi „dobrodružně-sportovního“ skútru C 400X. Z něj zůstane technika, ovšem dosavadní odvážný design po vzoru cestovních endur bude nahrazen o něco uhlazenějším pojetím.

Ačkoliv se jedná pouze o černobílé 3D vizualizace, dozvídáme se o novém stroji prakticky vše potřebné. Na první pohled je docela jasné, že nový skútr zachová v zásadě totožnou techniku, jakou nalézáme u C 400 X.
To znamená zavěšení s klasickou teleskopickou vidlicí vpředu, dva tlumiče vzadu, dvoukotoučovou brzdu s ABS a také jednoválcový motor o objemu 350 ccm, spojený s variátorovou převodovkou. Stejná se zdají být také čtrnáctipalcová kola, obutá do silničních pneumatik.
Jenže jakkoliv zůstala novinka po stránce techniky stejná, pojetí a celkový design se do značné míry liší. Nový skútr, který ponese pravděpodobně název C 400 Sport nebo C 400 GT, má třeba jiné a zjevně komfortnější sedlo nebo velké plotny pro spolujezdce, nahrazující sklápěcí stupačky.
Příď se potom nese ve znamení vyššího štítu proti větru a zcela přepracované masky. Na místo světlometů á la R 1200 GS, dostane skútr řadu světel, doplněnou o designové „ledvinky“, podobné těm na autech BMW. Celkově tedy před námi stojí komfortnější stroj, dělající si zálusk na delší cestování i mimo město.
Vyvstává jen otázka, kdy BMW ukáže svou novinku světu naplno. Zdroje uvádí, že se jedná spíše o „opožděný“ model, který se měl pravděpodobně představit loni spolu se sourozeneckým C 400 X. Ať už je pravda kdekoliv, prodeje by měly odstartovat ještě v letošním roce.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 18 Kč od 6 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 3 Kč
karlos18 přispěl 3 Kč
cibuk1 přispěl 3 Kč
Jarda-Bekr přispěl 3 Kč
Sinner přispěl 3 Kč
Palma8 přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):
Motokatalog.cz



TOPlist