globalmoto_duben_nolan




Aprilia Caponord 1200 a Moto Guzzi California 1400

Každoroční dealerský meeting koncernu Piaggio group se začíná stávat osvědčeným zdrojem informací. Tentokrát některý z účastníků pustil do světa obrázky dvou chystaných novinek od Aprilie a Moto Guzzi.

Ani jedna z novinek nejspíš ještě není připravena na oficiální představení a zatím můžeme jen odhadovat, zda se nakonec dostanou na trh v této podobě. Pokud by tomu tak bylo, pak zejména vzhled znovuzrozeného modelu Caponord určitě vzbudí hodně kontroverzní reakce.
Právě maxi-endura se v poslední době těší největšímu zájmu zákazníků a Aprilia už evidentně  nechce stát opodál. Sportovní pojetí Caponord, které vizuálně podporuje přední maska velmi povědomého vzhledu, míří hlavně proti podobně založenému modelu Ducati Multistrada. Od Aprilie ale zatím nemám žádné technické parametry kromě objemu motoru, který vychází ze 130koňového hypermotardu Dorsoduro 1200.
Nová Moto Guzzi California 1400 byla v podobě konceptu představena dealerům už před rokem, a na podzimní výstavě se pravděpodobně objeví v sériové podobě, která už se asi příliš nezmění. Na konkrétní údaje o nové čtrnáctistovce si ale stejně budeme muset ještě nějaký čas počkat.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (15x):



TOPlist