globalmoto_duben_nolan




Kuberg představil dva nové elektrobiky

O uplynulém víkendu proběhla v americkém městě Indiana výstava Dealer Expo, kde česká firma Kuberg představila dva nové modely. Nabídka se tak z elektromotorek pro děti rozšiřuje i na odrostlejší klientelu.

Kuberg Free-Rrider je první elektrický multifunkční motocykl pro teenagery. Motorka na robustních 20palcových kolech najde využití v nejrůznějších podmínkách - může posloužit jako motokrosový speciál pro mladé začínajícící závodníky, stejně jako sjezdové horské kolo, které se samo vyveze na kopec, a ti šikovnější se s ním mohou vyřádit i na BMX trati nebo ve freestyle parku. Ale Free-Rider není určen výhradně jenom pro náctileté - zkušenější jezdci mohou lehké motokolo využít například jako pitbike, a díky výkonnému motoru si s ním při tom zažít i nějakou tu zábavu.
Kuberg Trex je elektrický trialový bike dospělé velikosti. Kvalitní komponenty a silný elektrický motor jej staví na úroveň plnohodnotné trialové motorky, ale díky kapacitě akumulátoru, která stačí až na 3 hodiny ježdění, a  třem různým výkonovým mapám, se ve stupačkách může za odpoledne klidně vystřídat celá rodina.
Elektrobiky Kuberg se ve Vrbně pod Pradědem vyrábí už nějaký čas, ale doposud firma z kapacitních důvodů zásobovala pouze americký trh, kde je po alternativních pohonech přeci jen vyšší poptávka. Od letoška se obchodní aktivity firmy rozšiřují i do Evropy (včetně domácího trhu), a se dvěma uvedenými novinkami čítá modelová řada celkem 5 elektrobiků, z nichž je většina určena pro mladé a začínajícící jezdce. Nové modely budou na trhu už v polovině tohoto roku a ceny zatím nebyly stanoveny.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):
Motokatalog.cz



TOPlist