yamaha_demo_tour




Záchranář Jan Smolucha na tandemu s Vláďou: Aplikace záchranka je suprová

Hostem seriálu Na tandemu s Vláďou je záchranář na motorce Jan Smolucha a vypráví o své práci a projektu Rescueman. Jestli vás zajímá, co znamená být záchranářem v sedle motorky během rally v Bosně nebo v Africe, poslechněte si další díl tradičního pátečního seriálu rozhovorů.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O nápadu stát se záchranářem na motorce
  • Jak se Honza dostal k motorkám
  • O první rally v roli záchranáře na motorce
  • Jaké je to zabezpečovat rally v Bosně a Africe
  • O půjčeném dakarovém speciálu Honzy Veselého
  • O první pomoci

Audio verzi k rozhovoru v plné délce si můžete rovnou přehrát zde:

Honza Smolucha pracuje na záchrance čtyřiadvacet let a za tu dobu toho zažil opravdu hodně. Odjakživa ho bavily motorky a úplně nejvíc endura, na kterých si vždycky rád vyrazil zablbnout do terénu, a tak tomu je dodnes. Jednoho dne přišla nabídka vyzkoušet si rally v roli záchranáře na motorce, a tu pochopitelně s velkým nadšením přijal a spojil tím nejlepším způsobem příjemné s užitečným. Pro Honzu to znamenalo připravit si motorku, dokonale vybavit záchranářský batoh a vyrazit. První zkušenosti sbíral při rally v Bosně, které pak využil při Intercontinental rally v Africe. V rozhovoru vypráví, co role záchranáře na motorce obnáší, co všechno během soutěže musel řešit a jak moc je důležitá byla okamžitá pomoc zraněnému jezdci. Přiblíží, jak se musel naučit jezdit v písku a jak důležité bylo naslouchat zkušeným borcům, kteří mu dali před každou etapou spoustu rad.

Specifický terén si žádal své a občas to nebyla procházka růžovým sadem, tím spíš, když došlo na zákeřný písek. Tím, že se soutěže účastnil jako záchranář, byl si vědom obrovské zodpovědnosti a nemohl si dovolit sebemenší zaváhání. Honza normálně jezdí na upravené KTM 690, ovšem do Afriky vyrazil na půjčeném Dakarském speciálu Honzy Veselého, a ten pochopitelně vzbudil v bivaku velký zájem. Honza dokonce říká, že dost pravděpodobně sedlal nejlepší mašinu a svezení na dakarové Yamaze si skvěle užil. Jestli vás zajímá, co všechno během rally v Bosně nebo v Africe musel řešit, poslechněte si další rozhovor ze seriálu Na tandemu s Vláďou. Dozvíte se také pár rad ohledně prví pomoci, což není vůbec od věci.       

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 15 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Podr přispěl 15 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist