globalmoto_kveten




Triumph Bonneville jako Scrambler s terénními choutkami

Triumph vyrábí retro naháče Bonneville a vyrábí i retro enduro Scrambler. No a o tom, že když jste trochu šikovní, můžete mít svým způsobem obojí naráz, se nás snaží přesvědčit švédská parta 6/5/4 Motors. Právě k nim totiž přišel zákazník s Bonnevillem z roku 2007, kterého chtěl naučit kouzlu bahnění.

Skandinávci tedy vzali katalog Öhlins a vybrali z něj základ každé správné terénní motorky, tedy vhodné odpružení. Zatímco vzadu došlo na pouhou výměnu tlumičů, vpředu už jsou to úplně nové vrchní i spodní brýle, doplněné zlatými obrácenými vidlicemi. Na sériová kola přišly obout pneumatiky Pirelli Scorpion Rally.Aby se změnila pozice jezdce i celková vizáž motorky, byla originální nádrž v zadní části lehce přizvednuta a na ní navázáno novým, ručně udělaným koženým sedlem. Původní stupačky byly nahrazeny ocelovými do terénu a na svém místě nezůstala ani původní řídítka, která byla nahrazena motokrosovými.

Zadek motorky byl výrazně zjednodušen a objevil se zde přizvednutý blatník, doplněný minimalistickým koncovým světlem. Přední blatník je zavěšen jen malý kousek pod spodními brýlemi vidlic. Původní světlo bylo zbytečně velké, muselo tedy pryč a místo něj se zabydlelo nové, menší. Originální budíky zmizely samozřejmě také a místo nich je jen miniaturní rychloměr od MMB. K tomu výborně pasují ovladače od Motogadget a také bezkontaktní zapalování od stejné firmy.Paralelní dvouválec sice zůstal bez zásahu, ale nová výfuková koncovka od Arrow mu vysloveně sluší. Z dalších funkčních změn lze zmínit vylepšenou přední brzdu, ke které vede pancéřovaná hadička a která dostala zubatý kotouč. Hliníková ochrana motoru nese podpis úpravce, vyřezaný na CNC. Decentní design dokresluje tmavě šedá nádrž s černým logem.Elegantní přestavbu bude její majitel používat v lesích okolo Stockholmu a my musíme uznat, že stylovější funbike by sháněl jen velmi, velmi těžko.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (31x):



TOPlist