yamaha_demo_tour




Project Manxster - snoubení Nortonu a H-D Sportsteru

Stavba café raceru s názvem Project Manxster vypadá jako dítě s geny po rodičích, kdy jeden byl Harley Davidson Sportster a druhý Norton Featherbed. Ale výsledek rozhodně není špatný, co říkáte?

Základem stavby café raceru je replika rámu z Nortonu Featherbed. Do něj vložil Blake Kelly vidlicový dvouválec z Harley Davidsonu XL1200 Sportster. Vzduchem chlazený motor disponuje výkonem 49 kW (66,5 k) v 5 700 ot/min a točivý moment 98 Nm nastupuje v 3 200 ot/min. Z Harleye je i 5stupňová převodovka, ale řemen byl nahrazen klasickým řetězem.

  

Opticky to tak nevypadá, ale zbytek motocyklu je dle výčtu komponentů trochu divočina ve stylu: "co kde pan Kelly našel". Posuďte sami. Například přední obrácená vidlice je ze Suzuki TL1000S, přední kolo i s brzdami je ze Suzuki GSX-R 750 a zadní kolo je z Buellu M2 Cyclone. Přední světlomet z Hondy CB750 je upraven a doplněn i mini-plexi štítek.

Koncovka výfukového systému, dvojice zadních tlumičů a ručně šité sedlo jsou dodány na zakázku. Podobně to bylo i s nádrží a podsedlovkou, ale barevné provedení si Blake Kelly navrhl sám. Z motorkářského e-shopu na doplňky si autor nechal poslat řídítka, budíky, brzdové páčky a gripy.

Project Manxster může být pro někoho možná jedna velká slátanina, ale pro jiného zajívaný café racer. Kelly nabídl motorku na aukčním serveru ebay.com a prodal ji za slušných 5 300 dolarů (cca 111 tis. korun).

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist