globalmoto_unor




Proč to nejde umýt?

Většina motorkářské populace jistě ráda dopřeje svému stroji očistnou kůru, jenže v létě stačí pár kilometrů, a díky hmyzím mrtvolám můžete začít se zdlouhavým procesem znovu. Když je navíc necháte zaschnout, nechce se těm mrchám dolů už vůbec. Řešením může být nanotechnologie Pikatec, která dokáže práci značně zjednodušit a navíc ochrání lak.

Zcela jistě by si nikdo z vás nepolil dobrovolně motorku kyselinou, to dá rozum. I tak s ní ale musí lak na vašem stroji srdnatě bojovat. Prsty v tom mají hmyzáci, tak dobře známí z plexištítů přileb a předních kapot. Už jen jejich prvotní „aplikace“ je pro lakované díly tvrdou zkouškou, ostatně každý určitě někdy jel v tričku nebo dostal čmelákem do nechráněného krku, takže si asi dokážete představit, jaké to musí být pecky do kapot například na dálnici. Je pravda, že přitom z broučků většinou moc nezbyde, jenže i to málo má dost podobné složení s onou kyselinou, a když si k tomu připočtete sílu nárazu a působení slunečních paprsků, vyjde vám, že takový čmelák dokáže na kapotách napáchat škody dost. Už jen to že hmyzí mrtvolky nejdou dost dobře dolů, o něčem svědčí. Často není vyhráno ale ani po jejich odstranění, kdy se po oschnutí můžou objevit na stroji matné skvrny, a vy víte, že vás bude čekat ještě nějaká ta hodinka s leštěnkou a hadrem v ruce.

Uvedeným černým scénářům se ale můžete snadno vyhnout. Tak, jako dáváte při stání venku nebo při zimování přes motorku plachtu, můžete podobně ochránit i lak během jízdy. Nanokosmetika Pikatec totiž dokáže na laku vytvořit jakýsi neviditelný štít, který hmyz a další nečistoty k laku nepustí. Postará se o to zmiňovaná nanotechnologie, kdy se častíce o velikosti miliardtiny metru dostanou i do těch nejmenších mezírek a prohlubní v laku, které uzavřou a nedovolí nečistotám se v nich usazovat. Tím, že jsou tak malé, můžou se k sobě přimknout velmi na těsno a lak nejen dokonale vyhladí, ale také bezpečně uzavřou před vnějšími vlivy. Protože aby se něco dostalo přes tento štít, muselo by to být ještě menší než nanočástice. To hmyzí zbytky rozhodně nejsou. Hladký povrch také zajistí snadnější údržbu, špína totiž drží hlavně v dírách a spárách, a kde nejsou, nemá se za co držet.

Pikatec má pro nás motorkáře speciální sadu s ochrannou politurou Nano Armour Ceramic, dvěma odmašťovači a mikroutěrkou pro aplikaci politury. Odmašťovače jsou důležité, protože bez nich by ochranná vrstva nemusela na stroji dobře chytit. Prvotní aplikace tedy může být trošku zdlouhavější – nejdřív důkladně motorku umýt a osušit, potom ji ještě přečistit silným odmašťovačem Nano Strong Degreaser a nakonec opět odmastit přípravkem Nano Degreaser & Polisher. Poté už může přijít na řadu závěrečná aplikace ochranné politury, kterou necháte půl hodinky zaschnout a na závěr ji rozleštíte. Odměnou za vaši práci bude nejen chráněný lak, ale hlavně výrazně jednodušší pozdější mytí mašiny.

Ať už máte lak chráněný nebo ne, při zbavování se hmyzích mrtvol určitě oceníte speciální čistič Nano Insect Remover. Ten si se zbytky muších a vosích tělíček hravě poradí i v případě, že je necháte na sluníčku připéct k ochranné polituře. Krom základní sady, která by měla vystačit k aplikaci na jednu motorku, by motorkáři při čištění stroje mohl přijít vhod ještě třeba čistič disků kol nebo odstraňovač asfaltových a těžko odstranitelných skvrn (třeba mazadlo řetězu na podsedlovce). Řada Pikatecu je vážně široká, proto se podívejte na jejich stránky www.pikatec.cz, kde se mimo jiné můžete dočíst o tom, že jde o ryzí českou firmu, která při vývoji spolupracuje s Technickou univerzitou v Liberci.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Související firma
  • PIKATEC Technology

    Pikatec je ryze česká technologická společnost. S Technickou univerzitou v Liberci spolupracujeme na vývoji nanotechnologií na ochranu povrchů. Sami si zastřešujeme vše od vývoje přes výrobu až po expedici našich produktů, všechny tyto činnosti probíhají na území České republiky. Nano kosmetika ...




TOPlist