globalmoto_duben_nolan




Supermoto 02/2010

Obsah nového čísla časopisu Supermoto

Vystoupit z davu

Není těžké zmizet
v uniformitě současného světa. Aprilia před více než rokem nabídla alternativní řešení milovníkům opravdových superbiků, ale její RSV4 Factory v souboji s japonskou konfekcí táhla dolů částka na cenovce. Chtělo by to něco lidovějšího… Ten okamžik je tady. Aprilia RSV4 R je hozenou rukavicí, alternativou těm, kdo chtějí vystoupit z řady, charismatickým -evropským lovcem skalpů.
Pavel Suchý, foto Aprilia

Z říše snů

Přestože byla za námi první adventní neděle a zimní počasí -začalo pomalu klepat na dveře, značka BMW uspořádala v tomto čase oficiální představení novinky série „S”. -Revoluční superbike mnichovského výrobce nese označení S 1000RR. Bylo mně potěšením ocitnout se v říši snů a otestovat jeho potenciál na jedinečné trati v Portimau.
Tomáš Mikšovský (Motorkáři.cz), foto autor a BMW

Kawasaki Z 1000

Příznivci nahatých motocyk-lů, zejména fandové značky Kawasaki, se konečně dočkali. „Zelení” přicházejí se zcela novým modelem Z 1000. Kovový rám nahradila lehká slitina, nový je i řadový čtyřválec se zvětšeným objemem a odpovídajícím výkonem.
František Gorczyca, foto archiv

Rakouský ab solutismus

Jakkoli to není tak úplně prodejní šlágr, je KTM 690 Duke jedním z nejpovedenějších a nejzábavnějších nakedbiků vůbec. A co na tom, že jej vpřed žene jednoválcové staccato?! Pro rok 2010 výrobce přidal pár kubíků a vyhnal výkon k absolutnímu jednoválcovému maximu sériového motoru. To je nový Duke R.
Pavel Suchý, foto archiv

Suzuki Burgman 125/200

Suzuki Burgman, v Japonsku známá také pod názvem Skywave, se stala synonymem pro velký skútr. Jednotlivých modelů od objemu 125 až po 638 cm3 je na světě celá řádka. Věnujme se však těm na spodní objemové hranici. Ivo Helikar, foto archiv


Sto tváří Tuniska

Tunisko je pro našince nejbližším africkým terénem. Přes známou nálepku „turistického Hollywoo-du” ale není mezi motorkáři tolik provařené jako například Maroko a naše zkušenosti z bezmála čtyř tisícovek afrických kilometrů navíc dokazují, že i tady jsou místa dobrodružství zaslíbená.
Miloš Pinkava, foto archiv autora

Moto2

Zajímavá novinka
V kalendáři MS motocyklů nahradí kategorie Moto2 klasickou třídu do 250 cm3. Moto2 se má stát kvalitním a cenově dostupným doplňkem prestižní kategorie MotoGP. Tomáš Gescheidt, foto autor


Dvě první místa

Poslední víkend před Vánoci je tradičně věnovaný mnichovskému halovému závodu. V roce 2008 se poprvé za pětadvacetiletou historii nezávodilo, ale o rok později se všechno vrátilo do starých kolejí, i když pod novým názvem, ADAC Supercross München 2009. Ivo Helikar, foto autor



TOPlist