yamaha_demo_tour




Motohouse 4/2016

Dva v jednom. Jarní veletržní číslo Motohouse přichází jako speciální dvojčíslo společně s katalogem Scooter Style 2016. Již na začátku sezony si tak budete moci udělat kompletní představu o nabídce skútrů na českém trhu a připravit se tak na jaro, které toužebně vyhlížíme už každým dnem. Mimo to pak samozřejmě obvyklá nálož motorek, komentářů a rozhovorů, včetně testů dvou novinek – Yamahy XSR900 a Ducati XDiavel. Užijte si to, už se to blíží nám všem…

PŘEDSTAVENÍ: BMW R nineT Scrambler
Mejdan jménem nineT pokračuje! Tovární DJʼs byli chvilku ticho a o muziku se starala především custom scéna, ale to se má zase na chvilku změnit.

MH Exclusive: Yamaha XSR900
Yamaha XSR900 není stará motorka, která si hraje na novou. Není to ani nová motorka, která si hraje na starou. Je tady proto, abyste se cítili dobře. To totiž bohatě stačí.

Exclusive test: Ducati XDiavel
Posun myšlení je nutný, pokud chcete vytvořit něco nového. A spojit dva různé světové pohledy na motorky takovým posunem rozhodně je. Výsledkem je italská motorka postavená v americkém stylu. Jak nová Ducati XDiavel změní náš svět?

ANGLIE: Kawasaki H2 s Michaelem Rutterem
Kawasaki H2 – 206,1 koně, 232 kg, 689 000 Kč - Jediný sériově přeplňovaný superbike má víc koní než kterákoliv sportovní motorka, kterou jsme kdy testovali.

Motorky na dovolenou II. díl
* Aprilia Caponord 1200 Rally
* Honda VFR800X Crossrunner
* KTM 1290 Super Adventure

Fascinace: Ježdění na ledu
To, že zima není žádná překážka v ježdění, tvrdíme furt. Teď jsme to ale díky Pepovi Sršňovi poslali o level dál. Vzali jsme jeho pětikilo EXC, obuli ho do Mitasek se hřeby a vyrazili „na vodu“.

MH Test: Triumph Thunderbird LT
Jak bych to tak řekl… Usednout na motocykl značky Triumph je pokaždé svátkem. Už jen proto, že ti kluci za kanálem dělají všechno maličko „jinak“. Což se nějakým kouzlem hned při prvním kontaktu pozná, a to nemusíte být ani odborník nebo fanda. Jako by svítila.

MH TEST: Aprilia Tuono V4 1100 RR
Proklatě rychlá ryba - Nebudu lhát, že mi při pohledu na tu maskulinní figuru Aprilie přebíhá mráz po zádech a vnitřně doufám, že to nakonec nebude pohlazení z říše těch zlých…

Cenduroškola: zatáčky a powersliding
Proč vůbec chtít po motorce, aby se jí v zatáčce předbíhal zadek? Inu mnohdy se dokončení rádiusu zatáčky právě powerslidem jeví jako mnohem efektivnější, rychlejší a hlavně zábavnější než běžná tak zvaná čistá stopa.

BESIP a MOTOHOUSE vás zvou:
Motocyklový den žen – sobota 30. dubna 2016
& Rookies Day 2016 – neděle 1. května 2016
IV. ročník

MotoGP: TESTY
Královská motocyklová MotoGP v roce jedna po velkém třesku. Jednotná elektronika Magneti Marelli s neprozkoumaným potenciálem, nové neozkoušené pneumatiky Michelin s měnícími se vlastnostmi, zástupy tápajících techniků a mechaniků, kteří nejsou schopní v tomto bludišti najít to správné nastavení motorek.

SPORT: Legendy Grand Prix
Phillip William Read se narodil 1. ledna 1939 v anglickém Lutonu a mimochodem tradiční barvy tamního fotbalového klubu – černou a bílou – si zvolil také na svou proslulou závodnickou přilbu.

Nova Motocross Cup 2016
Závody pro děti mají smysl, děcka si mají odmalička brousit ostruhy. A my samozřejmě jako vždy o tom chceme vědět o chloupek víc…

Tip na výlet: Jizerky a Krkonoše
Už se to blíží! Brzy to začne a od vás budou chodit dotazy, kam vyrazit na výlet a kde se pořádně svézt. Bez pochyby se toho po republice najde hodně, o tom nebudeme spekulovat. Ovšem tenhle kraj mám hodně proježděný a konkrétně tuhle trasu si dávám několikrát do měsíce.

Cestopis: RUMUNSKO
Často od holek slýcháme výmluvy, že je motorka moc velká, těžká a bůhví, co ještě. Příběh Lucky jasně ukazuje, že to jde a že zvládnout to, co chlapi, je jen otázkou vůle.

Rozhovor – Martin Krátký a Katka Jandová
Katka a Martin – báječná dvojice lidí, kteří se nejenom doplňují při společném provozování kaskadérské jízdy na motorce „stunt ridingu“, ale také tvoří bezvadný pár v soukromí, které si ale zatím chrání. Zajímalo nás, jak to mají hozené…

Přestavba: Revival Cycles BMW Landspeeder
Některé motorky jsou opravdu víc sochy než dopravní prostředky a jejich osudem je stát vystavené ve vitríně. Ale ne každý stavitel se s tím dokáže smířit, tak jako v případě Alana Stulberga a jeho Revival Cycles.

Suzuki GSF 600 N Bandit (r. v. 1995–2004)
Nejobyčejnější Bandaska - Málokdy se člověku podaří vlastnit jeden typ motocyklu dvakrát. Mně se to přihodilo a ta zkušenost byla jako noc a den, tedy se s ní musím konečně nějak vypořádat...

JIŽ NYNÍ ELEKTRONICKY NA:
Stahujte na App Store nebo na Google Play

Nový Motohouse 4/2016 v prodeji od úterý 8. března 2016
• cena časopisu 119 Kč (SK verze 3,80 €)
• roční předplatné 750 Kč, 880 Kč s katalogem (SK roční předplatné 29 €)
• info předplatné: www.send.cz

Floowie: http://www.floowie.com/cs/zobrazeni/mh-4-2016
Publero – Alza Media: https://www.alza.cz/media/motohouse-d2171472.htm

BONUS: 2 v 1
SCOOTER STYLE 2016

* Již třetím rokem v MH přinášíme katalog skútrů, díky kterému se snadno zorientujete na trhu. Stroje, které můžete řídit s řidičákem na auto, jsme označili písmenem B.

* Pro letošek jsme trochu ubrali na kudrlinkách, Scooter je čistě katalogem. Proč? Z jednoduchého důvodu – usoudili jsme, že pokud ho přiložíme k časopisu Motohouse, dostane se k mnohem širší základně čtenářů, řidičů.

* Tím pádem mnohem víc lidí dostane možnost uvažovat nad koupí skútru a výsledkem by mělo být jejich větší množství na českých silnicích. A o to nám jde. Skútr do každé rodiny!

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist