yamaha_mt09




Motohouse 10/2017

Motorky nás baví i s příchodem chladnějších dní. Možná ještě intenzivněji, protože máme také víc času si o nich něco číst. Tenhle Motohouse je hlavně plný testů a porovnání. Po dlouhé době na titulce s holkou, tentokráte ale takovou, která i sakramentsky dobře naklání! Přidali jsme pár reportáží z akcí včetně úchvatného zážitku z letošních IRRC v Hořicích. A všechno dohromady to má na sobě třešničku v podobě úžasných fotek Honzy Stárka z brněnské MotoGP. Užijte si je všechny…

Srovnávací test ANGLIE
Prémiové superbiky - Honda CBR1000RR Fireblade SP vs. Yamaha YZF-R1M
O kolik jsou tyhle znatelně dražší verze rychlejší než standardní provedení daných modelů? Ostřílený jezdec Michael Rutter vám na to odpoví naprosto přesně…

Srovnávací test Motohouse
Velkoobjemové naháče - KTM 1290 Super Duke R vs. Ducati Monster 1200 S vs. BMW S 1000 R
Ani si pořádně nevzpomínám, kdy jsem psal naposledy srovnávací test, ale minimálně pět let to bude. A za tu dobu se změnilo opravdu dost. Když se nad tím zamyslím, tak je až děsivé, kam se to celé hnulo. Dnešní vrcholné streetbiky jsou napumpované ohromným výkonem, špičkovými podvozkovými komponenty a tou nejlepší elektronikou.

Triumph Bonneville Bobber
Triumph si zaslouží můj velký obdiv, a to hned ze dvou důvodů. Byl to totiž právě on, kdo jako první popíchnul současnou retro vlnu, jejich Bonneville 800 se vyráběl už od roku 2001. A i přesto, že až dosud stáli tak trochu v pozadí, stále udávali tomuhle mejdanu plnému vousáčů a potetovaných holek tempo.

Motohouse letní postřehy
… 14 věcí, které nesmíš udělat, ani v tom nejhorším snu!!!
Jezdili jsme celé léto a koukali se kolem sebe. Dějí se vám to věci na těch motorkách a lidi si občas ubližujou úplně zbytečně. Přitom by stačilo jen málo…

Rozhovor Pavel Liška a Jan Révai
„Vandráci vyráží do Střední Ameriky“ Známá dvojice herců Liška a Révai se opět vydává na výlet. Pánové opustili křídla projektu Moto cestou necestou a chystají se spolu s Hynkem Bernardem cestovat trochu jinak.

KTM 1290 Super Adventure S
Postavit tuhle motorku byla pro KTM velká výzva. Lidi si ji prostě vydupali. Chtěli něco, co bude velké, rychlé, pohodlné a adventure, i když šeptem dodávají, že s tím stejně nikdy do terénu nepojedou. A kdyby snad na to dostali chuť, je tady přece eRko. A proto je tady 1290 S se svým nekompromisním pojetím adventure cestování.

Honda CB650F
Chce to ale umět se bez předsudků koukat. Stojíme tedy se Somikem před redakcí a já mu na jednotlivých částech motorky musím jak školákovi prstem ukazovat, co jeho italsko-dvouválcová determinace zprvu odmítá vidět. Tahle Honda je totiž v některých detailech překvapivě dosti pěkná.

F. B Mondial HPS125
Setkání se zhmotněnou titěrností. Ale ten pocit z ní je ve výsledku silnější. Je neobyčejně hezká, má celkově smysluplně postavený design (obzvlášť pro současnou módu lidí kmene Hipster) a zároveň je tu spoustu citu pro skutečný a poctivý motorkářský detail. Materiál, zpracování, charisma – všechno naprostá jednička.

Ducati Supersport S
Už to tak pomalu bude, že se ze mě stane postupem doby asi Ducatista. Japonská produkce je teď poslední dobou nějaká matná, Němců se bojím, na Harley mám ještě čas a na Brita jsem zkrátka málo cool, jak se zdá. A tak jsem letos poprvé v životě pochválil Somika, že si jako svůj „personal bike“ zvolil úplně libovoučkýho X-Scramblera, a taky druhá novinková Ducati, kterou jsem letos testoval, mi nakonec zachutnala.

Cestopis Nordkapp na Africa Twin (1. díl)
Hondí trip Nordkapp 2017 pro mě skutečně začíná přesně jako romantická pohádka z HBO (na které se tak rády dívají ženy po přechodu). Jenže tohle není nějaká levná telenovela, tohle je skutečnost! Dostává se mi cti stát se jedním z 33 novinářů, bloggerů a nadšenců z celého světa, kteří se mohou vydat na cestu chladivým Norskem

Dlouhodobý test - Ducati Desert Sled
Nejchutnější dezert - Už od zimního testu ve Španělsku bylo jasné, že nový Desert Sled od Ducati je výjimečná motorka. Dokazuje to i v každodenním provozu?

Rozhovor s Danim Pedrosou
Nedělá opičky, a když si s ním povídáte, máte pocit, že jste potkali strašně klidnýho kluka. Kde se v tomhle člověku bere ta obrovská rychlost pro MotoGP, to tedy nevím. Nikdy nebyl kašpárek a nestane se jím ani během našich společných 20 minut, co tenhle rozhovor vznikal.

Grand Prix ČR Brno
Sezona 2017 je totiž úchvatná. Bez okecávání. Loni se značky a jezdci ve vyhrávání jednotlivých závodů prohazovali jako na běžícím pásu a my měli dojem, že to snad ani nemůže být vyrovnanější. Letos je to sice celé tak nějak v režii „velké čtyřky“, ale na součty (a předpovědi) je to v tabulce ještě napínavější!

Hořice IRRC 2017
Dva genově příbuzné světy a přitom tak rozdílný pohled. Současný Road racing přitom ale jen navázal na to, jaké bývaly závody GP dřív. Převzal vstřícnou a trochu i nezbytně chuligánkou tvář prapůvodního motocyklového závodění.

Rozhovor Oliver König
Oliver má za sebou další závodní víkend v seriálu ADAC NEC v sezoně 2017. Byl to pro něj jediný domácí závod celého seriálu a jelo se společně se závody MotoGP při brněnské Velké ceně. Víc už asi nejde vymyslet. Atmosféra by se dala krájet, tlak na dobrý výsledek byl obrovský.

Keep Respect, tj. 10 let respektu
Letos se už podesáté naplnil na konci července rehabilitační ústav v Kladrubech lidmi. Místo, kde byste zábavu hledali asi na posledním místě. Obvykle se tady řeší životní situace, které nejde nazvat jinak než pořádnej malér. Mezi pacienty, kteří sem přichází většinou po zranění, je i řada motorkářů, již neměli tolik štěstí.

GaPa ve spárech MH
Tradičně velkolepý sraz příznivců značky BMW v Ga-Pa se letos vyznačoval absencí dvou zásadních položek. První z nich (ne)byl tradiční závod na 1/8 míle, druhou pak (ne)přítomnost Jana Somerauera. Přesto stál za to.

Den s Chrisem Birchem
Málokdy se člověku poštěstí setkat se s hvězdou endura, jakou je právě Novozélanďan Chris Birch. Proto když se naskytla možnost navštívit jeho enduroškolu jakožto žák, neváhal jsem ani vteřinu a vydal se na 600 km dlouhou jízdu z Liberce až k Banské Bystrici, kde měla jeho lekce proběhnout.

Přestavba
Moto Guzzi LeMans Thruxton MCR
Motorky vyjíždějící z brněnské dílny Pavla Müllera jsou jasně rozeznatelné svým jedinečným stylem kombinujícím klasickou techniku s moderním karbonem. Pavel je navíc milovníkem Guzzin, a když se rozhodl postavit si jednu pro sebe, nemohlo to dopadnout jinak, než že je na světě další úchvatný kousek.

Nový tištěný Motohouse 10/2017

V prodeji od pátku 8. září 2017
cena časopisu 99 Kč (SK verze 3,80 €)
roční předplatné 850 Kč, 899 Kč s katalogem (SK roční předplatné 29 €)
info předplatné: www.send.cz
Více info na www.motohouse.cz
 

Elektronicky stahujte nyní na APPLE či na GOOGLE

V digitální podobě:
Floowie
Digiport
AlzaMedia
Frag.cz

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist