yamaha_demo_tour




Kawasaki ukazuje další vývojové cesty, pracuje na hybridním pohonu

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
Targus (429) napsal 23.12.2020 v 12:23+4

Nezbývá, než opsat přesně to, co včera napsal Codo:

Chci hlasově ovládaný blinkry, stojánek a otevírání poklopce u kalhot. Chci, aby mě skútr oslovoval jménem, pamatoval si narozeniny mý kočky a když budu smutnej, aby mi sám od sebe zazpíval písničku.

Tak nějak si představuju, své bajkrování v důchodu.
Konektivně se spojím se svou motorkou v garáži, z Bruselu mi přijde povolenka k vyjetí a počet km, který mohu ujet na spalovák, já pak zapnu stabilizační systém, vyjedu z garáže a budu kontrolovat na displeji trasu v nejmíň 4D, bo 3 je málo. Budu vrkat plynem a brzdit a klopit a autonomní motorka to za mě zmákne. Po půlhodince vyjedu přidělenou decku benálu, vymlátím battery pack a přijedu do garáže.

A pak přijde ošetřovatelka, vezme mi konzoli, vypne mi monitor, přebalí mě, uklidí moje hov*a a pak mě vyveze na kolečkovém křesle na zahrádku s gumovou trávou.
A já budu sklerotickým dědkům vykládat, jak jsem celé odpoledne bajkoval a dával v zatáčkách kolínka.

MAJK_TORTELINA (19) napsal 23.12.2020 v 12:15+4

Padesatníci kroutí hlavou, třicatníci už se nad tím možná trošku zamyslí a budoucí generace motorkářů se usmívá. To je prostě pokrok.
Čím je člověk starší tím víc nechápe okolní svět tak to bylo je a bude.

Anti (393) napsal 23.12.2020 v 11:43+1

Chlapci, je fajn si ten článek nejdřív přečíst...

Sir_CHerokee (117) napsal 23.12.2020 v 11:25+6

Poté, co jsme si dojebkali auta, kdy ubývá zajímavých a raketově roste nabídka elektrických a hybrydních, která však skoro nikdo nechce a uživatelsky přidělávají akorát starosti, tak nyní už to leze i do motorek

Karlos31 (97) napsal 23.12.2020 v 11:08+7

Tak nemůžu si pomoct, ale mám nějaký vnitřní pocit, že dobře už bylo - tyhle směry jdou mimo mě a bude hůř

Zedsdead (293) napsal 23.12.2020 v 10:17+7

Spíše by se mělo přemýšlet, kolikrát míň motorka proti autu celkově zatěžuje planetu. Kolikrát míň obsahuje oceli, plastů atd. To všechno se musí vyrobit, že? Motorka nerezaví zdaleka tak rychle jako auto.
Nebo kolikrát méně parkovacího místa zabere ve městě?
Motorka zatěžuje systém 10x méně než auto.

jaro27 (78) napsal 23.12.2020 v 10:06+1

My žijeme v zóne, kde síce motoriek máme veľa, ale sú primárne určené na zábavu, oddych, relax... Ale sú zóny, kde tie motorky denne využívajú na praktické veci, ako dojazd do práce, malé nákupy... a to všetko v džungli veľkomiest, kde počty obyvateľov atakujú počty obyvateľov v našich štátoch.
No v tej druhej zóne mi príde logické, že mi na displeji zasvieti, že na mojej ceste zdochol kôň a najrýchlejšia obchádzka je tam a tam.
To všetko beriem, čo je problém, že tie ich vesmírne technológie potom pchajú aj do našich zón a tak si našinec kúpi motorku a nevie v menu nájsť, kde sa nastavuje zapínanie bezpečnostných pásov, ktorý výkonový režim má použiť, keďže prechádza mestom, potom mimo mesta a zrazu začne pršať.
A pritom zaplatí za motorku toľko čo za auto, alebo aj viac a na oplátku ho bolí prdel od mizernej sedačky a v noci jazdiť nechce, lebo to svieti na hovno.
Hej, aj mne sa občas zdá, že niektoré motorky navrhujú ľudia, čo na motorkách ani nejazdia.

Hybridný pohon je hmotnosť naviac. U asfalťákov to nevadí, tam môže mať motorka aj pol tony. Problém je, že u hybridov znížia emisie a tie potom vezmú ako štandard, ktorým do-je-bú typ motoriek, kde na hmotnosti záleží...

Komik64 (3132) napsal 23.12.2020 v 10:04+1

Mně už to možná bude jedno, ale mladým "motorkářům" (jestli ještě vůbec něco takovýho bude, vždyť jednostopý vozidla jsou tak nebezpečný atd., atd., atd. žžže...) nezávidím...
Předpokládám, že to ještě dají na nějaký čidla a na začátku "aglomerace" to "motorku" automaticky zpomalí/zařízne, přepne na elektro apod. (samozřejmě i různě všechno překontroluje apod. - Orwell... ). A to to možná ještě vidím až moc optimisticky... Vždycky, když slyším o autonomních vozidlech apod., trnu...

Codo (356) napsal 23.12.2020 v 09:44-1+13

Bóóóže můj...nechte už ty motorky bejt na pokoji! Hybridy, konektivita, alternativní tohle a tamto... strčte si to už do řiti. Motorka má bejt zdrojem bezprostředních zážitků a syrový zábavy, a ne laboratoří, bzučícím přetechnizovaným raketoplánem a rejdištěm úchylných ajťáků, kteří se z motorky snaží udělat pojízdnej tablet. K čemu nějakej podělanej hybrid?!?! Že bysme místo víkendovýho poježdění s bandou čuměli na displej, počítali dojezd na baterku a hledali volnou dobíječku?
Ne, tohle nepotřebuju, nechci, nezajímá, neláká a fakt už nebaví

14 reakcí

Jarda
Jarda 24.12.2020 v 10:57

Pro Targus: Vážený pane, zákaz vkládání příspěvků do diskuse jste dostal za urážky redaktorů. Nenechám veřejně plivat kohokoliv na práci kluků v redakci. Na webu informujeme o všem a je jedno jestli to jezdí na benzín, naftu nebo se jedná o pohon elektrický nebo hybridní. Máme sice demokracii, ale to neznamená, že si budete dělat co chcete a urážet koho chcete. Pokud máte pocit, že je zákaza vkládání příspěvků na kriminálku, klidně to tam dejte, rád všechno předám a výsledek zde zveřejním.


FiZzeR (362) napsal 23.12.2020 v 09:35+4

To jsem zvědavej, s čím vylezou.

Lucasbiker: 2030 už v Chalífátu Pazíz budou jezdit na velbloudech.

Lucasbiker (175) napsal 23.12.2020 v 09:26+1

Paráda, nejlepší bude, když do měst zase začneme jezdit na koních

Předchozí
1 2
Následující



TOPlist