europ_asistance_2024



Pavol Škorpo Škorpík na tandemu s Vláďou: Keď človek nie je hlupák, nie je sa čoho báť

Hostem pátečního seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou je Pavol, který na motorce procestoval kus světa a poznal spoustu kultur a potkal hodně dobrých lidí. V rozhovoru vypráví, kde všude na motorce byl a co všechno zažil, ale také to, na jakých motorkách jezdil a jaká byla jeho první. Pavol rád poznává cizí země, ale zrovna tak své rodné Slovensko a dneska už sousední Českou republiku. Je dokonce autorem Motosprievodca po Slovensku, a také na to došla řeč.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O první motorce a svezení na Jawě
  • Jak začal cestovat
  • O první velké cestě
  • Kam na motorce dojel a co tam zažil
  • O lidech, kulturách a poznávání cizích krajů
  • Jak se cestuje po Slovensku
  • O vydání motoprůvodců a motoatlasů

Předplatitelé si mohou pustit plnou audio verzi k rozhovoru zde:

PREMIUM

Cestovatel a autor motoprůvodců Pavol Škorpo Škorpík projel na motorce hodně zemí, ve který poznal hodně lidí a zažil neskutečné příběhy. V rozhovoru vypráví o svých začátcích na motorce, o dědově Jawě, ale také o první vlastní motorce, na které se vydal na první výlety po své vlasti. Prozradí, kam podnikl svou první velkou cestu a co během ní prožíval, ale také jaké viděl kontrasty mezi východem a západem. Uslyšíte, jak se na cesty připravuje, jak precizně všechno plánuje a co si vždycky přibalí sebou. Pavol přiznává, že je velmi organizovaný člověk a potřebuje co nejvíc vědět dopředu, což je někdy výhodou, ale někdy mu to naopak dělá problémy.

Na první cesty se vydal s parťákem Slávom, a díky tomu, že byli rozdílných povah, všechno klapalo a skvěle se doplňovali. Postupem času ale zjistil, že mu vyhovuje cestovat sám a má to svoje nesporné výhody. Pavol rád cestuje po Slovensku a snaží se doporučit a popsat hezké trasy a místa pro ostatní. Možná prot Pavol říká: "Cestujte, cestujte, cestujte, rozšíria vám to obzory." Jak už bylo zmíněno, je autorem Motosprievodca po Slovensku, ale také Motoatlasu Slovenska a Motosprievodca po Rumunsku.  

 

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):


TOPlist